Hvidovre præsenterer store planer for idræts- og fritidsfaciliteter

Juni |

Hvidovre vil skabe nye og markant bedre rammer til både bredde- og eliteidrætten samt foreningslivet i byen. Det skal bl.a. ske ved at flytte løbebaner og atletikfaciliteter fra den nuværende placering på Hvidovre Stadion til en ny placering ved Strandmarkens Fritidscenter, godt 1 km syd for Hvidovre Stadion. Her skal der opføres et helt nyt atletikstadion, en atletikhal og moderne faciliteter til en række andre idrætsgrene og foreninger. Blandt andet en idrætshal med tilskuerpladser, der både skal fungere som skolehal for Langhøjskolen og som hal for kommunens idrætsforeninger.

Udover at adskille atletik og fodbold vil Hvidovre give mulighed for at udbygge Hvidovre Stadion, så det lever op til de krav, Divisionsforeningen stiller til et fodboldstadion i Superligaen fra 2028. Udvidelsen af Hvidovre Stadion skal finansieres med privat kapital i samarbejde med HIF A/S og finansieres således uden kommunale kroner. Hensigten er at sælge tre områder ved Hvidovre Stadion til byudvikling og ad den vej finansiere etableringen af de nye faciliteter til atletik mm.

- Vi har et stort ønske om at skabe en meget tiltrængt sammenhængende udvikling af vores by. Med de visioner, vi nu lægger frem for et løft af dele af kommunens idræts- og fritidsfaciliteter, tager vi et stort skridt i en retning, der vil gøre rammerne for vores fællesskab her i Hvidovre endnu bedre. Vores by er jo ikke kun bygninger; den er rammen om det liv, vi lever, og vores hverdag med fællesskab og muligheder for udfoldelse, siger Hvidovres borgmester, Anders Wolf Andresen.

Han understreger, at de planer, der nu bliver lagt frem, er meget foreløbige skitser, der langtfra er tegnet færdige. Det arbejde skal i gang efter sommerferien, og her vil både idrætsklubber og foreningslivet blive taget med på råd.

Skitserne er vokset ud af en aftale i sidste års budgetforlig om at adskille atletik og fodbold.
Området ved Strandmarkens Fritidscenter skulle egentlig have været brugt til at bygge et nyt plejehjem, men da det stod klart, at der alligevel ikke bliver brug for flere plejehjemspladser i det omfang, åbnede muligheden sig for at bruge området til noget andet.

Det tredje ben i projektet er anlæggelse af kunstgræsbaner på de eksisterende fodboldbaner ved Hvidovre Stadion, området ved Strandmarkens Fritidscenter samt et areal ved Langhøjskolen i det sydlige Hvidovre. De nye baner skal trække fodboldklubberne ud af hallerne i vintermånederne og på den måde skabe mere plads til andre sportsgrene i de indendørs faciliteter.

- Jeg er utrolig glad for de planer, vi nu kan lancere. En ting er eliten, men det er også rigtig vigtigt, at vi sikrer gode rammer for breddeidrætten, så folk i alle aldre her i Hvidovre har mulighed for at leve et sundt og godt liv. Særligt for vores børn og unge har det stor betydning, at de kan være en del af et fællesskab i foreningslivet og dér har mulighed for at være aktive og dyrke idræt. Det er vigtigt for alles trivsel, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Kenneth Bak.

Udover SF og De Konservative bakker også Hvidovrelisten, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Danmarksdemokraterne pt op om projektet og tilslutter sig en politisk hensigtserklæring om, at Hvidovres kommunalbestyrelse skal forelægges en beslutning om at igangsætte foranalyser til realisering af visionerne. Når det har været behandlet i Kommunalbestyrelsen efter sommerferien, skal visionerne konkretiseres i samarbejde med de lokale foreninger og idrætsklubber.

Læs den politiske hensigtserklæring vedr. visioner for fremtidens idræts- og foreningsliv i Hvidovre Kommune her

 

For yderligere oplysninger kontakt:
Anders Wolf Andresen, borgmester Hvidovre Kommune, tlf. 51925728
Kenneth Bak, formand for Kultur- og Fritidsudvalget Hvidovre Kommune, tlf. 53863242

 

Illustrationer: NOVA5 Arkitekterne
(Klik på billedet for at hente det i højere opløsning)