Verdens første cocktailfabrik ligger på Jernholmen

Nohrlund laver færdigblandede økococktails med nordisk touch
30. august 2017


Ved første øjekast ligner interiøret i verdens første cocktailfabrik et mikrobryggeri med store blanke beholdere, en masse rør, der forbinder dem i et sindrigt system, målere, haner og en tappemaskine med flasketransportbånd og etiketpåsætning. Men i stedet for at brygge øl, blander og tapper iværksætter-virksomheden Nohrlund økologisk cocktails. Siden maj måned har det foregået på Jernholmen, hvor de to gode venner og iværksættere Søren Aamand og Anders Houmann nu har etableret fabrik, tapperi og kontor under samme tag.

 - Det giver bedre mening, forklarer Søren Aamand, der tidligere havde de fleste arbejdsdage i Horsens, hvor køkkenet lå, cocktailene blev tappet på et bryggeri i Ribe, lager i Køge og et kontor i København.

Idéen til de færdigblandede cocktails med nordisk præg går 3 år tilbage i tiden til en weekend i sommerhuset Nohrlund, der har lagt navn til cocktailene.
 
- Vi syntes, at det var på tide at folk drak noget andet, end de normale cocktails, man kan få på en cocktail bar, fortæller Søren og Anders, der ligesom Søren er tidligere bartender supplerer:
 - Og så synes vi, at der var for stort et gap fra en Breezer og lignende til en rigtig cocktail.
De har begge tidligere haft gang i forskellige mindre iværksætterprojekter. Mens Anders er økonom og er uddannet fra Copenhagen Business School, så er Søren ”nørden”, der kan lide at stå og mikse sig frem til forskellige cocktails.

Hvor de som yngre begge har lavet projekter, hvor de selv stort set lavede det hele, har de været bevidste om at få andre med i Nohrlund:
 - Denne gang har vi sagt, at det her bliver ingenting, hvis vi ikke får andre med til at løfte det, fortæller Søren og nævner, at de undervejs har trukket på deres netværk bl.a. i barfaget, men også fra andre brancher – og de har mødt stor imødekommenhed og velvilje.
Nohrlund cocktailene har været med på Roskilde Festival og er blevet drukket til bryllupper og sommerfester og ved andre lejligheder.

 - Folk vil gerne have convenience og kvalitet, men de er ikke klar over, at muligheden findes inden for ”ready to drink”, mener Anders.
Derfor bruger Nohrlund i øjeblikket tid og kræfter på at tage rundt og lave events og deltage i konferencer og servere til store firmafester, så en masse mennesker stifter bekendtskab med de økologiske cocktails  med fx rom, kaffe og chokoladebitter, gin, gulerod og vanilje og valnøddevodka, brombær og basilikum.

Selvom de stadig er nye på Avedøre Holme, har de allerede to lokale leverandører, nemlig nabovirksomheden Kontra Coffee og en lokal leverandør af lakrids.
 - Råvarerne er vigtige, og når vi har valgt at lave økologiske cocktails, så er det ikke kun af hensyn til slutproduktet og forbrugeren, men også fordi vi så er sikre på kvaliteten af de råvarer, vi får hjem, forklarer Søren.