Afgørelse om ingen VVM-pligt ved at udnytte overskudsvarme fra datacenter i Avedøre Fjernvarmes varmecentral

Miljøvurdering, Miljøgodkendelser, VVM og natur |

Navitas DC har ansøgt Hvidovre Kommune om at træffe afgørelse efter miljøvurderingsloven om, hvorvidt udnyttelse af overskudsvarme fra datacenter i Avedøre Fjernvarmes varmecentral er omfattet af miljøvurderingspligt.

Det ansøgte projekt er beliggende på Rebslagerporten 125, 2650 Hvidovre. Projektet vil gøre brug af Avedøre Fjernvarmes eksisterende bygninger, hvilket betyder, at det samlede bebyggede areal vil forblive uændret i forhold til de nuværende forhold. Anlægsperioden forventes at strække sig fra august 2024 til november 2024.

Hvidovre Kommune vurderer, at realisering af det ansøgte projekt ikke forventes at påvirke miljøet væsentligt. Projektet er derfor ikke omfattet af miljøvurderingspligt. Afgørelsen er truffet med hjemmel i miljøvurderingslovens § 21.

Du kan læse mere om det ansøgte projekt, om kommunens afgørelse og om lovgrundlaget i den vedlagte afgørelse længere nede på siden.

Hvis du har spørgsmål, kan du rette henvendelse til Center for Plan og Miljø på tlf. 36 39 36 39 eller e-mail miljo@hvidovre.dk.

Klagevejledning

Hvidovre Kommunes afgørelse kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet, jævnfør miljøvurderingsloven § 49. Klagefristen er 4 uger efter afgørelsen er meddelt. Klagen skal således indgives senest den 19. juli 2024. 

Du klager via Klageportalen, som du finder via www.naevneneshus.dk, www.borger.dk eller www.virk.dk. Du logger på Klageportalen med MitID.

Du kan læse ansøgningen og afgørelsen ved at følge nedenstående link. Der er en klagevejledning nederst i afgørelsen. 

Info
Type
Offentliggørelse
calender Klagefrist
19. juli 2024