Kommunen skaber bedre natur i en del af Mågeparken

September |

Kommunens medarbejdere i Vej og Park er ikke kun gode til at passe bede med stauder og sommerblomster. I disse år bliver de også uddannet til at blive bedre til at arbejde med biodiversitet, og i næste uge – den 16.-20. september vil man kunne finde et hold grønne medarbejdere fra Hvidovre Kommune i Mågeparken for enden af Tårnfalkevej.

Her vil de arbejde i et lille skovområde ved Mågestien, hvor de vil vælte, skære og bore i træer, så de kommer til at minde om gamle og døde træer. Det er nemlig gavnligt for både dyre- og planteliv.

- Man kalder det, at vi ”veteraniserer” træerne, og det er godt for biodiversiteten, forklarer natur- og vandløbsmedarbejder i Hvidovre Kommune, Steen Roed.

Træerne på det lille skovstykke er plantet i begyndelsen af 1990’erne, og stykket er i dag meget mørkt og tæt bevokset. I skovbunden vokser kun meget få planter.

- Med vores arbejde på arealet vil vi skabe lysninger, så der kan vokse planter på skovbunden, og ved at vælte, skære og bore i træerne, giver vi gode levesteder for flere forskellige dyr og svampe. I nogle af træerne laver vi også huller til flagermus, som de kan bruge til overnatning, vinterhi og til at yngle i, siger Steen Roed.

I juli fik kommunen foretaget en tælling af insekter i skovstykket, og tællingen viste, at mange af de insekter, der er, holder til i kanten af skoven, hvor der er mere lys og flere blomster. Og faktisk har tællingerne overrasket ved at vise, at en håndfuld ret sjældne arter lever i området, fortæller kommunens natur- og vandløbsmedarbejder.

- Vi har fundet bl.a. sommerfuglen Blåhale, snudebillen Otiorhynchus Crataegi og edderkoppen Trekantspinder. Den sidste er aldrig blevet registeret på Vestegnen før. Men vi kan også konstatere, at der er forholdsvis få af de arter, der lever af og omkring nedbrydning af træ, lige som mængden af svampe er meget begrænset, fortæller Steen Roed, der forventer, at biodiversiteten generelt vil blive bedre i området, og der vil komme flere arter til i årene fremover.

Veteraniseringen af træerne vil ikke have nogen negativ betydning for de insekter, som allerede findes i området.
Andre eksempler på kommunens arbejde med biodiversitet er bl.a. kvashegn ved Musikskolen og på rådhusgrunden. Insektvenlige bede og rabatter, ”slingreslåning” af græsarealer og insekthoteller bygget af gamle stammer og grene.