Hvidovres unge har taget godt imod UngeLiv

September |

Med økonomisk støtte fra Sundhedsstyrelsen åbnede Hvidovre Kommune i efteråret 2022 en ny ungemodtagelse med navnet UngeLiv Hvidovre. Her har 12-25-årige i de sidste par år haft mulighed for at komme og få en snak om bl.a. trivsel og seksuel sundhed, hente gratis prævention og blive testet for sexsygdomme.

UngeLiv Hvidovre ligger i Hjulmagerporten 20 i Enghøjhuset i Avedøre - lige ved siden af både Ungdomsskolen og Enghøj Gymnasium og HF - og siden åbningen i 2022 har over 700 unge lagt vejen forbi. De fleste besøgende er piger, men også drengene har fået øjnene op for tilbuddet.

- Af de kommuner, som har oprettet denne type ungemodtagelser, er UngeLiv Hvidovre faktisk den, hvor der kommer flest drenge, og det er vi stolte af, siger sundhedsplejerske Sannie Gøtze, som er leder af UngeLiv.

Hun forklarer, at i ungemodtagelserne samlet set, er 25 % af brugerne drenge, mens andelen i Hvidovre nærmer sig 40 %.

- Vi tror, at forklaringen skal findes i, at vi hos os i Hvidovre også tilbyder NADA-behandling. Det er øreakupunktur, som bl.a. kan give mere ro og bedre søvn. Og så får vi som regel en god snak om de ting, de unge går og tumler med, mens de får behandling”, forklarer Sannie Gøtze.

Udover Sannie, kan de unge, der kommer til Ungeliv Hvidovre møde en pædagog, en jordemoder, en gynækologisk sygeplejerske og en speciallæge i gynækologi.

UngeLiv Hvidovre indgår i den samlede evaluering af alle de ungemodtagelser, der er blevet skabt ved hjælp af midler fra Sundhedsstyrelsens særlige pulje. Den blev offentliggjort i sommer og viser, at Ungeliv Hvidovre ligesom de andre kommuner ungeenheder har opfyldt deres formål: At sikre gratis prævention til de unge, tilbyde test for sexsygdomme og rådgivning og samtaler om trivsel og seksuel sundhed.

- Et tilbud som UngeLiv er relevant i en tid, hvor de unge får meget af deres viden om sex fra sociale medier. I UngeLiv kan de få en snak med voksne, som har en fagligt funderet viden om emnet, og så er det også vigtigt, at de unge har let adgang til at blive testet for sexsygdomme. Vi ved jo i dag, at det kan få alvorlige følgevirkninger, hvis man får en sexsygdom, fx sterilitet, og derfor skal vi gøre, hvad vi kan for at hjælpe de unge med at begrænse smitten, understreger lederen af UngeLiv.

Ungeliv Hvidovre holder åbent tirsdag kl. 12-14 og torsdag 15-17. Desuden kan man aftale tid hos en ungerådgiver. Se mere om Ungeliv Hvidovre på hjemmesiden ungeliv.hvidovre.dk.

Ungeliv er ugentligt til stede på de fire ungdomsuddannelser: TEC, Enghøj Gymnasium (Next), VUC og FGU.