Faste teams i Hjemmeplejen har givet mere tryghed og bedre sammenhæng i hverdagen

September |
To sæt hænder, der holder hinanden To sæt hænder, der holder hinanden

I foråret 2024 begyndte Hvidovre Kommunes Hjemmepleje at arbejde i faste teams. Det skete som følge af den aftale om Hvidovre Kommunes budget for 2024, som blev indgået i efteråret 2023 af et flertal af partierne i Kommunalbestyrelsen.

Til at starte med blev faste teams indført i Hvidovre Nord, og nu er turen kommet til borgere og medarbejdere i hjemmeplejens distrikt Vest.

Arbejdet i faste teams i Hjemmeplejen betyder, at det er en fast gruppe af 8-10 social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker og en visitator, der arbejder sammen om at støtte, hjælpe og yde pleje til borgeren, og de erfaringer, der indtil videre er gjort i Hvidovre Nord, er meget positive.

- Vi hører fra både borgere og medarbejdere, at de faste teams giver større tryghed og bedre sammenhæng i hverdagen, siger leder af Hjemmeplejen Pernille Haaning. - Borgerne er glade for, at de kender de medarbejdere, der kommer hjem til dem, og de mærker, at det er en fordel, at medarbejderne taler sammen i teamet.

Hun fortæller, at tilbagemeldingerne fra medarbejderne i Hjemmeplejen indtil videre også er gode.

- For dem giver det også en bedre sammenhæng og trivsel i hverdagen, at de arbejder sammen om de samme borgere. De kan bedre sparre med hinanden, udveksle viden og erfaring – også på tværs af fagligheder. Og det styrker både kvaliteten af den støtte, de kan give borgerne, og deres egen faglige udvikling, forklarer Pernille Haaning.

Borgere, der modtager hjemmehjælp eller sygepleje af Hvidovre Kommune i hjemmeplejedistrikt Vest, vil i den kommende tid få et brev om de faste teams. Ordningen starter i Distrikt Vest fra midten af september.
De faste teams kan trække på andre fagpersoner i kommunen, hvis der er behov for det. Det kan fx være demenskoordinator, pårørendekoordinator eller diætist.

Hvidovre Kommunes hjemmepleje forventer, at faste teams vil blive indført i det sidste hjemmeplejedistrikt, Distrikt Syd, i starten af 2025. Modtagere af hjemmehjælp/sygepleje i dette distrikt vil også modtage et brev, når tiden nærmer sig for indførelsen af faste teams hos dem.