Verdensklasse cykelweekend: Motion og elite mødes i Hvidovre

Marts |
Mange børne og unge kører rundt på cykler på pumptrack banen til åbningen i oktober 2023 Mange børne og unge kører rundt på cykler på pumptrack banen til åbningen i oktober 2023

På pumptrack banen i Hvidovre kommer nogle af verdens bedste ryttere over 17 år til at kæmpe om at vinde en billet til VM.

Dagen efter - søndag den 11. august - køres en afdeling af Scandinavian Pump Track Series. Løbet er en åben konkurrence, hvor børn, unge og forældre kan prøve kræfter på samme pumptrack bane, som eliten kører på om lørdagen. Indtil nu har den familievenlige løbsserie kun været kørt i Sverige. Men nu hvor Hvidovre sidste år fik en over 200 meter lang nyanlagt pumptrack bane, kan danskerne komme ud og træde i pedalerne på hjemmebanen i Hvidovre.

- Det glæder mig, at vi med pumptrack banen har en facilitet, som kan rumme et stort internationalt stævne. Til åbningen af banen i oktober 2023 oplevede jeg selv, hvor meget fart og action, der er i sporten. Som tilskuer bliver det en stor og intens oplevelse, når vi her i Hvidovre byder på en verdensklasse sportsoplevelse. Jeg håber, der kommer mange mennesker for at se med. Jeg er sikker på, at verdenseliten kan være med til at inspirere en masse til selv at komme ud og prøve banen, fortæller en glad og stolt Kenneth Bak, formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Det er mountainbikeklubben Hvidovre Trail, som kommer til at være drivkraften i den store cykelweekend, og formanden ser frem til at afholde de første officielle konkurrencer på banen.

- I mine øjne er denne cykelweekend den perfekte mulighed for møder mellem motionister og eliten. Det bliver en stor social begivenhed, hvor man kan se stjernerne fyre den af til VM-kvalifikationen om lørdagen, mens alle fra 6 år og op selv kan komme og prøve at køre konkurrence om søndagen. Banen er den samme. Præmisserne er de samme, og man behøver ikke noget specialudstyr for at være med, lyder det begejstret fra Anders Gammelmark, formand for Hvidovre Trail.

Noget, som er med til skabe en helt særlig konkurrenceatmosfære til disse pumptrack konkurrencer, er, at deltagerne selv vælger, om de vil køre på en BMX eller mountainbike. Til konkurrencerne kommer rytterne til at konkurrere om den hurtigste omgangstid. På den måde er konkurrencen nem for publikum at overskue, og man vil hele tiden kunne følge med, selvom man bevæger sig rundt omkring banen.

VM-kvalifikationen foregår lørdag den 10. august og motionskonkurrencen søndag den 11. august – begge på pumptrack banen på Brøndby Havnevej 2.

Se mere om de to konkurrencer på:

hvidovretrail.dk (nyt vindue) og på velosolutions.com/denmark/ (nyt vindue)