Frivilligcentret er sikret penge til at fortsætte

Juli |

Kommunalbestyrelsen sikrede på sit seneste møde, at Frivilligcenter Hvidovre kan fortsætte sine aktiviteter i hvert fald året ud.

Frivilligcentret er en selvstændig forening og fungerer som en samlende platform til at netværke, samarbejde og udvikle frivillighed i Hvidovre Kommune.

- Vi har heldigvis en stærk tradition for frivillighed som del af fællesskabet i Hvidovre. Frivilligcentret er med til at støtte op om dem, der lægger deres tid og energi i arbejdet med at hjælpe andre, så jeg er glad for, at det er lykkedes os at blive enige om at sikre pengene til, at Frivilligcentret kan fortsætte sine aktiviteter resten af året, siger formanden for Fritids- og Kulturudvalget, Kenneth Bak, der også er medlem af Frivilligcenter Hvidovres bestyrelse.

Frivilligcentrets formål er at understøtte frivillige initiativer og indsatser, som har et socialt sigte. Det skal gerne gøre det lettere at være frivillig og yde en frivillig social indsats, fordi man her kan finde et netværk og få sparring på tværs af foreninger, kommune, erhvervsliv og andre samarbejdspartnere.

Hvidovre Kommune fik i sin tid penge fra Socialstyrelsen til at etablere frivilligcentret under forudsætning af, at Kommunalbestyrelsen ville give medfinansiering i de to første år. Den 30. september udløber projektperioden for Frivilligcentrets etablering, og derfor skulle politikerne altså tage stilling til den fortsatte finansiering af centret.

Med beslutningen har politikerne forpligtet sig til at afsætte 156.000 kroner til centrets drift for resten af året. Den fremtidige finansiering af Frivilligcentret vil indgå i budgetforhandlingerne, som for alvor skydes i gang efter sommerferien.

Frivilligcenter Hvidovre holder til i kommunale lokaler på Høvedstensvej 49. 

Du kan læse mere om Frivilligcentrets aktiviteter på frivilligcenterhvidovre.dk.