Stor interesse: Hvidovres seniorer engagerer sig i byens fremtid

August |

Hvordan bevæger du dig primært rundt i byen? Hvor ofte føler du dig uden for et fællesskab? Hvor i Hvidovre er det vanskeligt at færdes og opholde sig?

Det er bare nogle af de spørgsmål, over 1.450 seniorer i Hvidovre har svaret på i et spørgeskema, der skal afdække seniorernes oplevelse af at færdes i byen. Spørgeskemaet er en del af projektet ’Seniorvenlig by – god for alle generationer’, der skal undersøge, hvordan Hvidovres byrum kan indrettes mere seniorvenligt, så det understøtter arbejdet med at fremme sundhed, trivsel og fællesskab på tværs af generationer.

De mange besvarelser fra borgerne glæder borgmester Anders Wolf Andresen.

- De mange input tyder på, at Hvidovres seniorer er enige med os i kommunen og Kommunalbestyrelsen i, at seniorvenlig byudvikling er et vigtigt emne. Det er også et signal om det engagement og den følelse af ansvar for fællesskabet, der er i den del af Hvidovres befolkning, som er over 60. Det sætter jeg som borgmester utrolig stor pris på, siger borgmester Anders Wolf Andresen.

Velbesøgt åbningsarrangement

Den store interesse for at bidrage var også tydelig ved Seniorvenlig Bys åbningsarrangement den 14. august. Her var over 100 tilmeldt et arrangement i Aktivitetscenteret Paletten, hvor man kunne blive klogere på projektet og opleve en paneldebat om Hvidovre som en seniorvenlig by.

Udover borgmesteren deltog formændene for Ældre- og Sundhedsudvalget, By- og Planudvalget samt Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i panelet sammen med direktøren for Dansk Byplanlaboratorium. Alle var enige om, at det er vigtigt at gøre byen mere seniorvenlig og samtidig skabe en by, der gavner alle aldersgrupper. Mulighederne for samvær, aktivitet og et spændende byliv skal være gode for alle, ligesom det kommer alle borgere til gode, hvis der er fokus på god tilgængelighed og tryghed i byrummet.

- Vi oplever en markant demografisk udvikling, hvor flere af vores borgere heldigvis lever længere, og andelen af seniorer stiger. Det er en positiv udvikling, som vi ønsker at imødekomme, og derfor skal vi fortsat have fokus på, at Hvidovre er en by, hvor seniorer føler sig velkomne og som en naturlig del af fællesskabet, siger borgmester Anders Wolf Andresen.

Hvidovre Kommune har i mange år haft en målsætning om at være børnenes og familiernes by, men den vision ønsker Kommunalbestyrelsen at udvide, så den i højere grad rummer alle byens borgere – uanset alder. Det er tanken bag den udvidede planstrategi, Hvidovrestrategien, som netop nu er i høring. Projektet ’Seniorvenlig by’ lægger sig op ad den vision.

Projektet ’Seniorvenlig by – god for alle generationer’ er finansieret med 4.152.329 kroner fra Social- og Boligstyrelsens pulje til ældrevenlige byer. Midlerne vil blive brugt til dataindsamling og udvikling af værktøjer, som skal bruges i fremtidige byplanlægnings- og byudviklingsprojekter.

Næste fase i projektet er bygget op omkring kursusforløbet ”Gå til byudvikling”, hvor borgere på 60+ selv skal arbejde med dataindsamling og metoder, der kan bruges til byudvikling. Over 40 seniorer har indtil videre meldt sig til kurset, som starter den 9. september.

Projektet ”Seniorvenlig By – god for alle generationer” løber fra 2024 til 2026.

Læs mere om projektet på hvidovre.dk/SeniorvenligBy