Hvem skal have Handicapprisen 2024?

August |
barn i kørestol og barn med benprotese spille basketbold barn i kørestol og barn med benprotese spille basketbold

Hvem gør en særlig indsats for vores medborgere med handicap? Hvidovre Kommunes handicappris uddeles i år for tredje gang i samarbejde med Handicap- og Psykiatrirådet.
Prisen skal anerkende og belønne særlige indsatser, der giver borgere med handicap bedre mulighed for at deltage aktivt i samfundslivet. Tidligere modtagere er Hvidovre Basketball Klub for deres basketballhold for børn og unge med udviklingshandicap og Hvidovre Rideklub for deres tilbud om handicapridning.

Til december uddeler Hvidovre Kommune og Hvidovre Handicap- og Psykiatriråd igen handicapprisen, og du kan lige nu indstille din kandidat til Hvidovre Kommunes Handicappris 2024.

”I Handicap- og Psykiatrirådet er vi meget glade for, at handicapprisen nu uddeles for tredje gang. Den kan både gives til borgere, der er handicappede eller til andre, som har gjort en særlig indsats på handicapområdet. Vi håber på rigtig mange indstillinger – og ser frem til en festlig dag, når prisen uddeles den 3. december, siger formand for Hvidovre Handicap- og Psykiatriråd, Bente Weinreich.

Kender du til et initiativ eller en indsats, der fortjener at blive fremhævet og anerkendt, så kan du indstille en person, en forening, en virksomhed eller en organisation bag initiativet/indsatsen til handicapprisen 2024. Medarbejdere i Hvidovre Kommune kan ikke modtage prisen. Handicapprisen uddeles på FN’s handicapdag, den 3. december og med prisen følger udover hæderen, et diplom og 5.000 kr. Du kan indstille en modtager frem til den 11. november 2024.

”Det er vigtigt for mig, at Hvidovre-borgere skal have lige muligheder, og derfor er det også vigtigt at vi anerkender de foreninger og privatpersoner osv., der gør en ekstra og særlig indsats for at de af os, der lever med et handicap, har mulighed for at deltage aktivt i vores fællesskab, siger borgmester Anders Wolf Andresen. Han er desuden formand for det bedømmelsesudvalg, der vælger, hvem der skal modtage prisen.

Du kan læse mere om Handicapprisen på kommunens hjemmeside hvidovre.dk
Du kan sende dit forslag til en prismodtager til os enten på mail til hap@hvidovre.dk eller med sikker digital post via borger.dk mærket ”handicappris”. Du kan også aflevere din indstilling personligt i Center for Handicap og Psykiatri, Hvidovrevej 280 1. sal.