Flagdagen for udsendte markeres med lokalt islæt

August |
det danske flag det danske flag

Flagdagen for Danmarks udsendte markeres med er arrangement i Avedørelejren, hvor kommunen hylder de personer fra Hvidovre, der har været udsendt for Danmark i året, der er gået og tidligere.
Igen i år foregår det i Bataillionen i Avedørelejren, som engang var spisesal for kaserneområdets soldater, Hvidovres borgmester og medlemmer af Kommunalbestyrelsen tager imod de tidligere udsendte fra Hvidovre, der ønsker at deltage i markeringen den 5. september 2024.

”Det er tredje gang, jeg har fornøjelsen af at være vært for Flagdagen her i Hvidovre. Det er vigtigt, at vi får takket de borgere, der har været udsendt for vores land, for deres indsats, og det er den årlige flagdag en god anledning til”, siger borgmester Anders Wolf Andresen.

Som altid er der også en gæstetaler på flagdagsarrangementet. I år er det Thomas Lund, som nogle vil kende som halvdelen af arrangør-duoen bag Familieløbet Jungle Run.


Thomas Lund.

Thomas Lund har været i forsvaret siden 2001, og er bl.a. uddannet sergent og officer. Han har taget jægerkorpsets grunduddannelse og været udsendt til Afghanistan 3 gange. I dag arbejder han bl.a. med sårede soldater ved Center for Militær Fysisk træning på Svanemøllen og er sportschef for det militære landshold i femkamp. Thomas bor i Hvidovre sammen med sin hustru Janni og parrets to børn. I sin fritid er han som nævnt bl.a. initiativtager og arrangør af Jungle Run.

Udover markeringen i Bataillionen på Flagdagen torsdag den 5. september om eftermiddagen, markeres Flagdagen i Hvidovre Kommune med at Dannebrog går til vejrs ved Hvidovre Rådhus til ære for de borgere i Hvidovre og det øvrige Danmark, der har været udsendt.