Moler indviet med rundvisning og is

September |
Mennesker går på havnen Mennesker går på havnen

Et godt stykke over 100 borgere var mødt frem til arrangementet, hvor
borgmester Anders Wolf Andresen bød velkommen og takkede bådejerne og havnens brugere for deres tålmodighed i byggeperioden.

Han gav derefter ordet til Connie Kirkegaard Nielsen, der har været Hvidovre Kommunes projektleder på uddybning af havnen, forstærkning af moler og istandsættelse af de to havnemoler.  Hun fortalte bl.a. om, hvordan molerne nu er forstærket, så de kan holde mange år frem i tiden, om badestigen, som borgerne i den grad har taget til sig – og som også var flot besøgt i torsdags. Connie fortalte også om de halvcirkelformede bænke, der nu afslutter begge moler, om bænke og platforme med borde- og bænkesæt og om lys på havnemolerne, når mørket falder på.

Hun fortalt om, hvordan sikkerheden er blevet forbedret med de nye og meget synlige orange stiger, redningskranse og en molekant eller -barriere, som bådejerne kan tage fat i, hvis de skal op fra deres båd. En kant som samtidig kan forhindre, at noget på molen triller i vandet.
De to moler er også blevet mere tilgængelige for borgere med rollator eller kørestol, fordi der er sørget for, at der ikke er niveauforskelle, og fordi kabler og lignende, der tidligere lå synligt fremme på molen, nu er skjult, så ingen snubler over dem.

Undervejs på rundvisningen bød kommunen de fremmødte på en is fra en isvogn, der var lejet i dagens anledning. Mens de fremmødte nød mangosorbet, jordbær- eller vaniljeis, var der mulighed for at stille spørgsmål eller komme med forslag og idéer.


Noget af det input projektleder Connie Kirkegaard Nielsen fik med tilbage var et ønske fra bl.a. Triathlonklubbens medlemmer om at få en fast ponton i vandet ud for badestigen, og desuden et ønske om, at det bliver tilladt at cykle på nordmolen – og at det markeres, hvor man må cykle, og hvor man går.

Tirsdag den 3. september skal Kommunalbestyrelsen tage stilling til, om der skal udskrives en arkitektkonkurrence om et nyt roklubhus og laves en helhedsplan for havnen, som et skridt på vejen i udviklingen af Hvidovre Havn. Se dagsordenspunkt