Mindesten rejst for 50-året for sammenlægning af Avedøre og Hvidovre

Juni |
Borgmester og leder af Forstadsmuseet ved mindesten i Avedøre Borgmester og leder af Forstadsmuseet ved mindesten i Avedøre

Den 1. april 1974 blev Avedøre og Hvidovre lagt sammen, og 50-året for den historiske begivenhed blev markeret den 20. juni midt i Avedøre.

I krydset Byvej/Avedøre Tværvej/Brostykkevej er der nu rejst en mindesten, som blev afsløret ved arrangementet. Her var 150-200 mødt op for at være med til at fejre sammenlægningen, og både borgere og medlemmer af kommunalbestyrelsen nød solskin, jazz leveret af elever fra Hvidovre Musikskole og gratis lagkage.
Byggelegepladsen Regnbuen kørte hestevognsture i pendulfart med både store og små på ladet, og Hvidovre Lokalhistoriske Selskab stod til rådighed for dem, der havde lyst til at blive klogere på lokalhistorien.
Borgmester Anders Wolf Andresen og afdelingsleder på Forstadsmuseet Bitten Larsen indledte markeringen med taler, og borgmesteren sagde bl.a.:

"Tilbage i 1974 må Kommunalbestyrelsen have været glade for al den jord, alt det grønne og alle de udviklingsmuligheder, der kom med foreningen af Avedøre og Hvidovre. Men sammenlægningen har givet os meget mere end dét. For Hvidovre Kommune blev beriget med en bydel, hvor der bor og arbejder en masse engagerede mennesker, der VIL noget med fællesskabet".

Derefter roste han beboere, foreninger, kirke og kommunalt ansatte i både Avedøre Stationsby, Avedørelejren, Avedøre Landsby og andre dele af Avedøre-området for det store engagement og lyst og vilje til at bidrage til lokalsamfundet og andre mennesker.