Forældre har fået besked om genhusning efter asbestfund i Egevolden

Juni |

Forældrene i Børnehuset Egevolden har nu fået besked om, hvor deres børn er blevet tilbudt en genhusningsplads, efter der er fundet asbest på dagtilbuddets legepladser.

- Vi vil fortsat prioritere en tryg flytning for alle børn, hvor de i videst muligt omfang følges med en voksen og børn, de kender. Der er lavet planer for en god overgang for alle børn og personale, så opstarten i det nye dagtilbud bliver så tryg og rolig som muligt, fortæller direktør for børn og familier, Tine Larting.

Der blev i sidste uge holdt et møde med personale og forældre om genhusningen af børn og personale efter asbestfundet.

- Forældrene har helt forståeligt reageret med frustration over situationen. De fleste har forståelse for, at vi er nødt til at lukke dagtilbuddet midlertidigt, men mange er kede af, at vi ikke genhuser dagtilbuddet samlet, og det har jeg fuld forståelse for. Vi undersøgte allerede tidligt i forløbet muligheden for at flytte dagtilbuddet samlet, men vi har simpelthen ikke kunnet finde et sted, der kan huse et dagtilbud inden for den korte tidshorisont, vi har, siger Tine Larting.

Alle kendte ledige ejendomme er undersøgt, men ingen af dem kan gøres egnede indenfor den nødvendige tidsramme. De væsentligste lokationer, der er blevet undersøgt, er lokalerne på Kettegårds Allé 8-10, Ærtebjerg 56, Kettegårds Alle 69, Pavillonerne på Præstemoseskolen, Naturcenter Quark og Pavilloner ved VUC.

Se hele listen over de lokationer, der har været afsøgt samt beskrivelsen af deres egnethed til at huse dagtilbud her.

Ingen af dem er desværre fundet egnede, da der er forskellige udfordringer med eksempelvis skimmelsvamp, bygningernes størrelse og indretning samt manglende faciliteter som gode toiletfaciliteter. En anden væsentlig udfordring har været, at flere af bygningerne har manglet egnede udearealer. De væsentlige mangler betyder, at det vil tage for lang til at gøre dem klar til at huse et dagtilbud, da det er nødvendigt at genhuse børn og personale hurtigt på grund af forholdene i Egevolden.

- Vi forsøgte at få Egevolden til at fungere i de nuværende rammer, men vi kunne konstatere, at det gik ud over trivslen hos både børn og personale. Derfor var vi nødt til at handle nu. I dialog med ledelsen fandt vi, at den bedste løsning er at fordele børnene i de øvrige dagtilbud i området, hvor der er ledig kapacitet, siger Tine Larting.

Ledelsen i Børnehuset Egevolden er nu i tæt dialog med de dagtilbud, der fremover skal huse børnene, så der sikres en god og tryg overgang for børnene. Der er også allerede ved at blive arrangeret velkomstmøder og besøg, og de ”nye” dagtilbud er klar til at svare på spørgsmål fra forældrene.

Genhusningen af børn og personale ventes gennemført i uge 26.