Drøftede regnbede, klima og hverdagsudfordringer

Juni |
Regnbed på villavej Regnbed på villavej

HOFOR’s forslag er en del af forsyningsselskabets plan for klimatilpasning og håndteringen af den større mængde regn, der vil komme fremover på grund af klimaforandringerne.
I Københavns Kommune har HOFOR allerede lavet mange strækninger med regnvandsbede på villavejene, og det er tanken, at projektet på Kærstykkevej kun er det første ud af flere i Hvidovre.

”Der er kommet mere asfalt og flere bygninger siden 1950’erne, hvor de fleste af kloakkerne her i Hvidovre blev anlagt, og med klimaforandringerne kan de bare ikke følge med. En løsning, som både er grøn og gavner biodiversiteten, samtidig med at prisen kan holdes nede, er at anlægge regnbede på vejene. Og de kan samtidig være med til at forbedre trafiksikkerheden”, lød det fra HOFOR.

Men der er også ulemper, og det var især dem, der blev drøftet på mødet. Blandt andet vil antallet af parkeringsmuligheder langs med vejen blive næsten halveret med det forslag, som HOFOR havde tegnet, og beboerne på vejen havde også input om regnbedenes placering i forhold til bl.a. affaldscontainere og cykelstier.
Det blev også nævnt, at klimaforandringerne og det fælles ønske om at klimasikre og klimatilpasse Hvidovre, generelt giver anledning til nye overvejelser om, hvordan vi bruger, færdes og opholder os i byen.

”Vi kan godt se meningen med regnbede på vejen, men som jeres tegninger ser ud nu, vil det give os en række udfordringer i hverdagen. Så det kunne være godt, hvis I fra HOFOR kommer med en nyt forslag”, lød det fra en af beboerne.
Derfor sluttede mødet med en aftale om, at beboerne via deres grundejerforening nu skal sende deres input til Vej og Park, så kommunen sammen med HOFOR kan arbejde videre med en justeret plan for regnbede på Kærstykkevej.
Beboerne vil blive inviteret til endnu et borgermøde, når HOFOR har tegnet et nyt forslag.

Det var oprindeligt planlagt, at HOFOR ville anlægge bedene på Kærstykkevej i 2025, men for at sikre en god dialog og et godt samarbejde mellem HOFOR, Hvidovre Kommune og beboerne, er det muligt, at arbejdet bliver udskudt.

Om regnbede:
Et regnbed ligner et almindeligt staudebed, men under jordoverfladen er der et jordlag til nedsivning og derefter faskiner og rør, der leder vandet til kloakken. Formålet med regnbedet er, at det forsinker vandets vej til kloakken, så kloakrørene ikke bliver overbelastet.