Direktør: Flytning af børn fra Egevolden er desværre nødvendig

Juni |

Nyheden er opdateret onsdag den 19. juni med oversigt over de væsentligste lokaler, der er afsøgt i forbindelse med den midlertidige genhusning af Børnehuset Egevolden

Nyheden om, at børn og personale fra Børnehuset Egevolden foreløbig skal genhuses i andre institutioner i nærområdet efter et asbestfund på børnehuset legepladser, medførte en del lokal debat fredag.

Direktør Tine Larting understreger, at hun godt forstår forældrenes frustration over, at Hvidovre Kommune ikke kan genhuse hele daginstitutionen samlet, men det har ikke været muligt.

- Jeg er ked af, at vi har været nødt til at tage beslutningen om at flytte børnene ud til andre institutioner, og jeg kan til fulde forstå ønsket om, at ens barn bliver flyttet sammen med sine venner og kendte voksne. Vi har afsøgt muligheden for at flytte børnehuset samlet, men vi har simpelthen ikke kunnet finde et sted, der kan huse hele institutionen inden for den korte tidshorisont, vi har. For sagen er, at børn og voksne ikke kan trives under de nuværende vilkår i Egevolden, så vi er nødt til at handle nu, siger Tine Larting.

Det blev i første omgang forsøgt at få dagtilbuddet til at fungere i de nuværende rammer, men det kunne ikke fungere i længden. Da der så ikke kunne findes et midlertidigt sted at flytte Egevolden til, besluttede vi altså at fordele børn og personale til andre institutioner i området med ledig kapacitet.

- Vi har alene truffet en beslutning om udflytning her og nu, og vi arbejder videre med at finde en god løsning. Men lige nu ser vi ikke andre muligheder end en fordeling til andre institutioner, hvor vi selvfølgelig vil prioritere, at alle børn kan følge en kendt voksen, siger Tine Larting.

I forbindelse med genhusningen af Børnehuset Egevolden har Center for Børn og Familier afsøgt forskellige muligheder, som af forskellige årsager ikke fundet egnede.

De væsentligste afsøgte muligheder er lokalerne på Kettegårds Allé 8-10, Ærtebjerg 56, Kettegårds Alle 69, Pavillonerne på Præstemoseskolen, Naturcenter Ouark og Pavilloner ved VUC.

Der er dog desværre udfordringer med bygningernes størrelse, indretning og mangel på egnede udearealer samt forhold omkring skimmelsvamp eller at de er planlagt til andet formål.

Se hele listen over de lokationer, der har været afsøgt samt beskrivelsen af deres egnethed til at huse dagtilbud her.

Der går cirka 80 børn i Egevolden, og flytningen forventes gennemført i uge 26.

Læs tidligere nyhed om asbestfund på Børnehuset Egevoldens legeplads her