Børnehuset Egevolden lukkes foreløbigt efter fund af asbest

Juni |

Opdateret onsdag den 19. juni med oversigt over de væsentligste lokaler, der er afsøgt i forbindelse med den midlertidige genhusning af Børnehuset Egevolden

Børnehuset Egevolden lukker foreløbigt, og dagtilbuddets børn bliver flyttet til andre daginstitutioner i nærområdet, som har ledige pladser.

Flytningen skyldes, at Hvidovre Kommune har fundet asbest på begge af Egevoldens legepladser. Asbesten menes at stamme fra institutionens tag, og der er også fundet asbest på det ene loft. Der er dog heldigvis ikke konstateret asbest i de lokaler, hvor børn og voksne har opholdt sig.

Hvidovre Kommune har løbende været i dialog med Dansk Miljørådgivning og Styrelsen for Patientsikkerhed om sagen. Styrelsen vurderer ikke, at de fundne mængder giver bekymring for børnenes eller medarbejdernes helbred.

Børnehuset Egevolden ligger i en bygning, som kommunen lejer af Lejerbo. Med det samme, der blev konstateret asbest, tog kommunen kontakt til Lejerbo for at få asbesten i bygningen håndteret.

Det blev i første omgang forsøgt at få dagtilbuddet til at fungere ved kun at bruge de indendørs faciliteter og tage børnene på udflugter, mens det blev afklaret, hvordan asbestsituationen kunne afhjælpes. Det har dog vist sig, at det ikke er muligt at finde en løsning indenfor en overskuelig tidshorisont. Og da den nuværende løsning ikke er holdbar i længden, er det nu besluttet at flytte børn og personale ud til andre institutioner.

Det har desværre ikke været muligt at finde lokaler andre steder, der inden for et kortere tidsrum kan gøres egnede til at huse hele daginstitutionen.

- Det er meget svært at få en velfungerende hverdag i en daginstitution, når man ikke kan bruge de udendørs faciliteter. Så selvom personale og forældre har strakt sig langt for at få det til at fungere, så kan vi ikke byde hverken børn eller medarbejdere de rammer i en længere periode, siger Tine Larting, der er direktør for bl.a. børn og familier i Hvidovre Kommune.

De berørte børn og medarbejdere vil derfor blive fordelt i de øvrige daginstitutioner i området, hvor der pt. er omkring 200 ledige pladser. Her vil der være fokus på at sikre kendte voksne til alle børnene i de nye tilbud. Ønsker forældre en anden institution end den, deres barn er blevet tildelt, kan de efterfølgende skrive barnet op til en overflytning.

Hvidovre Kommune fastholder i forbindelse med flytningen alt personale.

I forbindelse med genhusningen af Børnehuset Egevolden har Center for Børn og Familier afsøgt forskellige muligheder, som af forskellige årsager ikke fundet egnede.

De væsentligste afsøgte muligheder er lokalerne på Kettegårds Allé 8-10, Ærtebjerg 56, Kettegårds Alle 69, Pavillonerne på Præstemoseskolen, Naturcenter Ouark og Pavilloner ved VUC.

Der er dog desværre udfordringer med bygningernes størrelse, indretning og mangel på egnede udearealer samt forhold omkring skimmelsvamp eller at de er planlagt til andet formål.

Se hele listen over de lokationer, der har været afsøgt samt beskrivelsen af deres egnethed til at huse dagtilbud her.

Det forventes at tage længere tid at gøre bygningerne klar til igen at huse en daginstitution, og flytningen af børn og personale vil derfor være langvarig.

Der går cirka 80 børn i Egevolden, og flytningen forventes gennemført i uge 26.