Pilotprojekt: Gratis energirådgivning til virksomheder

august |

Hvidovre Kommune tilbyder nu Hvidovres små- og mellemstore virksomheder at deltage i et pilotprojekt, der er skræddersyet til at hjælpe dem med at reducere deres energiforbrug og CO2-udledning – helt gratis.

Initiativet retter sig mod lokale virksomheder, der ønsker at tage et aktivt skridt mod en grønnere fremtid, og det er en del af kommunens bredere klimainitiativ.

Som del af projektet vil virksomhederne samarbejde med en digital energirådgiver, som guider virksomhederne gennem konkrete energibesparende tiltag.  

Rådgiveren vil også forklare krav til såkaldt ESG-rapportering, som en måde, virksomheder kan fortælle om deres bæredygtighedsindsats inden for tre hovedområder: miljø (Environmental), sociale forhold (Social), og ledelse (Governance). Det forventes, at der i fremtiden vil blive stillet krav til virksomheder om ESG-rapportering, og her spiller energiforhold altså en rolle.

Pilotprojektet skal således øge opmærksomheden på, hvordan virksomhederne kan spare energi, og afprøve, hvordan den digitale energirådgiver kan hjælpe med at opnå besparelserne. Forventningen er, at deltagende virksomheder kan reducere energiforbruget med 10-30 procent. De vil bl.a. blive rådgivet om ventilation, vand og varme, elforbrug og produktionsprocesser.

Hvorfor bør din virksomhed deltage?

Der er flere gode grunde til at melde sig til projektet:

  1. Energibesparelser: Potentialet for at reducere energiforbruget med op til 30 % gennem enkle, men effektive tiltag er stort. Det betyder, at jeres virksomhed ikke blot kan spare penge, men også kan bidrage positivt til miljøet.
  2. ESG-rapportering: Med hjælp fra den digitale energirådgiver kan I få styr på jeres virksomheds ESG-rapportering, som forventes at blive et krav i de kommende år. Det er en god mulighed for at være på forkant med forventede regelændringer.
  3. Grønt fællesskab: Gennem projektet vil I indgå i et stærkt, grønt fællesskab med andre virksomheder i Hvidovre. Det kan føre til tættere samarbejde og fordele, som kan styrke jeres virksomhed.

 

Hvordan kommer I med?

Alle interesserede virksomheder inviteres til at deltage i et gratis orienteringswebinar den 6. september kl. 9:00. Her vil I få en grundig gennemgang af projektets indhold og de krav, der stilles til deltagerne. Webinaret er helt uforpligtende.

Tilmeld dig det gratis webinar her

Du kan i øvrigt høre mere om tilbuddet til Hvidovre Kommunes Sommertræf for virksomheder, som løber af stablen den 4. september på Nordlund Vingård.

Læs mere om Sommertræffet her