Borgmesteren har ordet

august |

Kære virksomheder,

Forhandlingerne om næste års budgetter er nu i fuld gang, og som altid står vi over for både muligheder og udfordringer, der kan påvirke Hvidovres borgere og lokale virksomheder. Netop nu er direktionens budgetforslag i høring, og her kan alle komme med input til de forskellige forslag. Det kan ske på hjemmesiden Deltag Hvidovre, og alle input bliver taget med videre i de politiske forhandlinger om budgettet. Jeg håber, at også I virksomheder vil deltage aktivt med jeres bud på, hvordan vi sammen kan sikre en positiv udvikling i Hvidovre.

 

I denne udgave af Erhvervsnyt kan du bl.a. læse resultaterne fra en spritny erhvervsundersøgelse, hvor hele 8 ud af 10 virksomheder udtrykker tilfredshed med at drive virksomhed i vores kommune. Det er jeg glad for, fordi det viser, at vi er på rette vej i vores arbejde med at skabe de bedst mulige rammer for jer, der hver dag bidrager til vækst, grøn omstilling og ikke mindst et levende lokalsamfund.

Hvidovre er nemlig mere end blot en geografisk placering – det er et fællesskab, hvor virksomheder i alle størrelser og brancher spiller en rolle. Jeres engagement og vilje til at investere i vores kommune er med til at gøre Hvidovre til et sted i udvikling. Vi værdsætter den tillid, I viser os, og vi er samtidig bevidste om, at vi skal blive ved med at lytte til jeres behov og ønsker.

I har gjort det klart, at der er områder, hvor vi fortsat skal have fokus – blandt andet når det kommer til forbedret kollektiv transport, bedre fremkommelighed på vejene og mulighederne for netværk med andre lokale virksomheder. Det tager vi meget seriøst, og vi vil fortsat arbejde for at forbedre de vilkår, der betyder mest for jer.

Jeg håber, at undersøgelsen kan være afsæt til en fortsat dialog om, hvordan vi gør Hvidovre til en endnu mere attraktiv erhvervskommune.

 

En anden central dagsorden, der optager mange, er den grønne omstilling. Som borgmester er jeg stolt af at se, hvordan mange af Hvidovres virksomheder går forrest i arbejdet med at skabe en bæredygtig fremtid. Det bliver også tydeligt, når vi den 4. september afholder vores årlige Sommertræf for lokale virksomheder, hvor temaet netop er grøn energi. Med oplæg fra bl.a. Dansk Erhverv og inspirerende eksempler fra lokale virksomheder håber jeg, at I vil gå derfra med inspiration til, hvordan I kan gøre jeres virksomhed endnu grønnere.

Er du ikke allerede tilmeldt Sommertræffet, kan du gøre det her.

Jeg håber, at mange af jer deltager i Sommertræf 2024, hvor vi i uformelle rammer kan tage dialogen om Hvidovres udvikling. Jeg er taknemmelig for den indsats, I hver dag yder for at gøre vores kommune til et godt sted at bo, arbejde og drive virksomhed.

 

Venlig hilsen

Anders Wolf Andresen 

Borgmester i Hvidovre Kommune