Biodiversitet på Avedøre Holme inspirerer danske virksomheder

august |

Avedøre Holme er i forandring. Fra at være et traditionelt erhvervsområde er Avedøre Holme nu godt i gang med forvandlingen til at blive Danmarks grønneste erhvervsområde.

Det sker bl.a. takket være et initiativ fra et lokalt netværk af virksomheder, som i samarbejde med kommunen har arbejdet målrettet på at forbedre biodiversiteten i erhvervsområdet. Virksomhederne og kommunen har fx omdannet græsplæner til vild natur med blomster og græsser, som tiltrækker og skaber levesteder for en mangfoldighed af insekter – og det har været en stor succes.

Den positive udvikling er blevet bemærket af Dansk Industri, der fremhæver netværket som et godt eksempel på, hvordan virksomheder kan arbejde med fremme af biodiversitet.

Derfor har Dansk Industri valgt Avedøre Holme som rammen for et stort arrangement om biodiversitet, hvor virksomheder fra hele landet kan få inspiration og gode råd med biodiversitet som omdrejningspunkt.

Det er gratis af være med til arrangementet, som løber af stablen mandag den 16. september kl. 10.00-13.00 hos Scan Global Logistics A/S på Jernholmen 49 i Hvidovre.

Efter en velkomst ved borgmester Anders Wolf Andresen byder programmet på en kort gåtur, hvor forskellige biodiversitetsinitiativer på Avedøre Holme bliver præsenteret.

Du kan også høre virksomhederne Fiskerikajen og KLS Pureprint fortæller om deres erfaringer med at kortlægge og omlægge deres værdikæder for at mindske en negativ påvirkning på biodiversitet. Du vil blive introduceret til, hvilke trin og rammeværk du kan bruge for at komme videre med biodiversitet i din virksomhed, og være med i debatten om, hvordan virksomheder kan formidle deres grønne indsatser. 

Læs mere og tilmeld dig arrangementet her

Arrangementet er en del af projektet ‘Biodiversitet - Inspiration til Dansk erhvervsliv’, hvor Industriens Fond, WWF Verdensnaturfonden og Dansk Industri er gået sammen om at hjælpe danske virksomheder i gang med at arbejde forretningsorienteret med biodiversitet. I den forbindelse er der oprettet en hjemmeside, hvor virksomheder kan finde inspiration til arbejdet med biodiversitet - og her bliver indsatsen på Avedøre Holme fremhævet.

Læs mere om projektet her

 

Lokal biodiversitet

Arbejdet med biodiversitet på Avedøre Holme har været i gang i flere år, og flere og flere virksomheder kommer med i samarbejdet.

Der er fortsat plads til flere, så er du nysgerrig, er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Ronald Jamborg Hansen på ronha@hvidovre.dk.

Du kan også læse mere om de gode resultater, der allerede er opnået, på avedoereholme.hvidovre.dk.