Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Chr. Hansen A/S får Hvidovre Kommunes erhvervspris, Nytårsraketten

Årets Nytårsraket blev uddelt ved Hvidovre Kommunes nytårskur, og modtageren blev ingrediensvirksomheden Chr. Hansen A/S som har et stort fokus på bæredygtighed og samtidig engagerer sig i det lokalområde, de er en del af.
16. januar 2020

Den globale ingrediensvirksomhed Chr. Hansen A/S blev den fortjente modtager af Hvidovre Kommunes erhvervspris, Nytårsraketten, som blev uddelt i forbindelse med kommunens nytårskur, der traditionen tro blev afholdt den anden tirsdag i januar.

Chr. Hansen har en stor fabrik med mere end 500 ansatte på Avedøre Holme og her bliver der døgnet rundt produceret bakterier og naturlige farver til fødevareindustrien i hele verden.
Virksomheden har en globalt førende markedsposition og en stor del af klodens indbyggere indtager hver dag produkter med ingredienser fra Chr. Hansen.

Virksomheden er trods sit globale udsyn stærkt forankret i Hvidovre. Samtidig er det en virksomhed, som er bæredygtig i hele sin tankegang. Rent faktisk har Chr. Hansen papir på, at den er verdens mest bæredygtige virksomhed 2019. Det blev de kåret til sidste år under World Economic Forum i den schweiziske by Davos. Tirsdag eftermiddag var det så i Hvidovre, at virksomheden endnu en gang blev hædret.

Hvidovres borgmester Helle Adelborg overrakte Nytårsraketten til Chr. Hansen A/S, og hun gav udtryk for, at hun er stolt af, at Hvidovre huser en af landets store og internationale virksomheder, som samtidig engagerer sig i det lokalsamfund, de er en del af. Helle Adelborg sagde i forbindelse med overrækkelsen af Nytårsraketten:

”Chr. Hansen er en af kommunens store arbejdspladser, og selvom virksomheden er vant til at operere i hele verden, så har de samtidig et godt blik for det lokale. For få måneder siden var de med til kommunens virksomhedsmesse Mød en virksomhed, hvor de gjorde mange af Hvidovres unge klogere på de mange forskellige jobtyper, der er i virksomheden. De er også engageret i Mobilitetsnetværket på Avedøre Holme, hvor de har bidraget med gode idéer til, hvordan vi kan gøre fremkommeligheden bedre på Avedøre Holme. Derudover har vi i Chr. Hansen en stærk ambassadør for vores vision om Holmene. Derfor er jeg stolt af, at vi har en virksomhed som Chr. Hansen i kommunen, og jeg vil gerne ønske hele virksomheden stort tillykke med Årets Nytårsraket,” lød det fra Helle Adelborg, som overrakte en raket uden krudt i men til gengæld fyldt med chokolade fra Sv. Michelsen til de glade modtagere fra Chr. Hansen.

Til at modtage nytårsraketten var Michael Juhler, der er vice president i Chr. Hansen og fabrikschef for koncernens fabrik på Avedøre Holme. Han havde selskab af Brian Hørlykke, der er director of maintenance i Chr. Hansen. Det var et par stolte prismodtagere, der tog imod Nytårsraketten.

”Selvom vi er en globalt orienteret virksomhed med salg til kunder i over 140 lande, så er det særdeles vigtigt for os at engagere os i det nære miljø. Vi oplever et på alle måder godt samarbejde med Hvidovre Kommune, og vi sætter meget stor pris på de relationer, vi har med kommunen. At være en del af et godt, aktivt og ambitiøst erhvervsliv i Hvidovre er et væsentligt element i vores virksomheds vækst. Vi synes, at Avedøre Holme er et ideelt sted for os at etablere produktion, hvilket også er en væsentlig årsag til, at vi gennem mange år har valgt at lægge store investeringer på vores fabrik på Avedøre Holme. Vi er meget stolte over at modtage Hvidovre Kommunes erhvervspris, og vi er rigtig glade for de flotte ord fra borgmester Helle Adelborg. Vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde med Hvidovre Kommune og det lokale erhvervsliv. – blandt andet omkring de store fremtidige visioner for projekt Holmene og de meget konkrete områder som f.eks. mobilitet og cykelstier,” sagde Michael Juhler efter at have modtaget Nytårsraketten.

Foruden Chr. Hansen var tre andre kandidater nomineret til Nytårsraketten. Det var Sv. Michelsen, Mobilitetsnetværket og Nordlund Vingård.

Det er Erhvervskontaktudvalgets medlemmer, som stemmer om, hvem der skal have Nytårsraketten.

 

Hvidovre Kommunes nytårskur i billeder