Familieliv Hvidovre fylder fem år

Syv børnefamilier, som for fem år siden var med på det første Familieliv Hvidovre-hold, mødtes torsdag for at fejre Familieliv Hvidovres jubilæum og samtidig udveksle erfaringer om livet med små børn
11. november 2019

Gensynsglæden var stor, da syv børnefamilier torsdag aften mødtes i Børnesundhedshuset i Hvidovre. Her var de inviteret for at markere, at de for fem år siden var en del af det allerførste Familieliv Hvidovre-forløb. 

Dengang bestod familierne hver kun af to personer, men de ventede alle deres første barn. De tog imod Hvidovre Kommunes på daværende tidspunkt helt nye tilbud om et forløb for både mor og far for at gøre dem klar til livet med et spædbarn.

Forløbet, der fik navnet Familieliv Hvidovre, begyndte i august 2014 og i de efterfølgende måneder kom børnene til verden. Efter fødslerne fortsatte Familieliv-kurserne for at ruste de nye børnefamilier til deres nye tilværelse og de mødtes i alt i næsten to år.
I Familieliv Hvidovre havde de et rum, hvor de kunne dele de glæder og frustrationer, som naturligt følger med, når man som forældre udvider familien med et barn.

De første Familieliv Hvidovre-kursister var med til at lægge fundamentet for en stor succes, som nu kører på 5. år, og siden har 1180 førstegangsforældre deltaget i Familieliv Hvidovre. Over 90 procent af førstegangsforældrene i Hvidovre takker ja til at deltage i Familie Hvidovre.

Borgmester Helle Adelborg deltog i markeringen af 5-året for Familieliv Hvidovres start, og hun var glad for et gensyn med de familier, som hun første gang så for fem år siden, da hun gæstede holdet for første gang.

”Det er dejligt at se, hvordan jeres børn er vokset og snart er så store, at de skal i skole. Familieliv Hvidovre er et fantastisk koncept, som jeg er meget stolt af og glad for, at vi kan tilbyde vores nybagte forældre. Jeg vil gerne sige tak til jer alle, for at I kastede jer ud i forsøget dengang for fem år siden – med en positiv indstilling og åbent sind. I har været med til at give Familieliv Hvidovre en god start, og I har en andel i, at mange førstegangsforældre i Hvidovre siden har kunnet få den støtte og vejledning, de har brug for,” sagde Helle Adelborg, før forældrene kunne udveksle erfaringer med hinanden om, hvordan hverdagen med en snart 5-årig er, ligesom børnene hurtigt fandt glæde ved at lege med hinanden.

Traditionelt set har der kun været mødregrupper, men med Familieliv Hvidovre er fædrene også blevet inddraget, og det vækker glæde hos deltagerne og har samtidig været med til at skabe gode relationer på tværs af familierne.
Som en af fædrene sagde om oplevelsen med at have været med i Familieliv Hvidovre.

 ”Nu er det ikke kun mødregrupper. Jeg og andre fædre mødes også og gør ting sammen med børnene,” lød det om erfaringerne med Familieliv-kurserne.

Musikpædagog Kim Jezuz sørgede for underholdningen med sin harmonika, hvor han med sang og dans fik smilene frem hos både børn og voksne.

Familieliv Hvidovre-pionererne vil blive inviteret til et lignende arrangement igen om to år, når børnene er begyndt i skole.