Kæmpe kulturuge i Hvidovre

Vestegnens Kulturuge er igen på trapperne og fra fredag den 6. september til søndag den 15. september går det løs med masser af arrangementer i Hvidovre og på resten af Vestegnen.
2. september 2019

Det er 7. gang Vestegnens Kulturuge bliver afholdt og i år er det Hvidovre, Albertslund, Høje Tastrup, Ishøj og Vallensbæk kommuner og institutioner, der har sammensat et stort og varieret program.

Temaet for årets kulturuge er ”Kæmperne kalder”, og det har inspireret til at hylde kæmper i mange skikkelser. 

3 års fødselsdag for de glemte kæmper
Vores lokale kæmper: De seks glemt kæmper, er et selvfølgeligt omdrejningspunkt, og i år fylder de 3 år. Det bliver fejret efter alle kunstens regler med skattejagt og musik. Børne-hiphop gruppen HipSomHap har skrevet en sang til kæmperne: Kæmperne Kalder, og de giver koncert i Høje Taastrup, Ishøj, Albertslund, Vallensbæk og Hvidovre. Videoen er allerede offentliggjort på YouTube og Facebook. 

En kæmpe-aften med Bakke Top Trine
Den glemte kæmpe i Hvidovre: Bakke Top Trine, er i centrum torsdag den 12. september, hvor både hun og andre kæmper hyldes. Aftenen starter i Bataillonen, hvor Borgmester Helle Adelborg fortæller om kæmpen i sit liv. Efter buffet med lokale egnsretter og jazz med Mette Nadja, går Bakke Top Trines far på scenen og fortæller om, hvordan trækæmperne har ført ham verden rundt. Aftenen slutter af med stemningsfuld koncert med Trolska Polska ved Bakke Top Trine. 

Oplev musikalske kæmper
I Hvidovre giver vi også plads til de musikalske kæmper, hvor man kan opleve musik af Bob Dylan og Pink Floyd, og til Kæmpernes Marked ved Rådhuset vil Beatles coverbandet Repeatles stå på taget af Børnesundhedshuset og give koncert ligesom ved de originale Beatler’s sidste koncert på taget af Apple Studierne i London. Michael Falch giver koncert i Teater Vestvolden – koncerten er udsolgt. 

Kæmpe oplevelser
Truxa var en omdiskuteret tryllekunstner og i år ville han være fyldt 100 år. I den anledning sætter Cirkusmuseet fokus på hans liv og gerninger, og tryllekunstneren Michael Frederiksen vil genopføre nogle af Truxa’s klassiske numre ved en matiné.
Kæmpepræstationer er der også plads til. I år er det 50 år siden et menneske første gang satte foden på månen. Den nye dokumentar ”Apollo 11” om månelandinger bliver vist på en 128 kvadratmeter stor skærm ved Drive In bio på grusbanen og aftenen indledes med bil-bingo.
Der venter mange gode oplevelser i Hvidovre og de andre kommuner i kulturugesamarbejdet. Se alle arrangementer på Vestegnens Kulturuges app, Facebook eller www.vestegnenskulturuge.dk