Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Hovedbiblioteket søger frivillige til ny lektiecafé for gymnasieelever

21. august 2019

Mange af kommunens unge studerende bruger bibliotekets læsesal og stille områder til at skrive opgave eller læse lektier, og på en almindelig dag kan der være op mod 20-30 unge besøgende.

Hvidovre Hovedbibliotek vil derfor lancere en lektiecafé, som skal drives primært af frivillige kræfter. Indtil videre har cafeen én frivillig: Linda Hallander – men hun har brug for minimum tre frivilligkollegaer, førend caféen kan blive en realitet.

- Jeg vil så gerne gøre noget for de unge, der har det svært med lektierne. Nogle gange har man brug for lidt støtte og hjælp fra andre end sin lærer og kammerater. Som frivillig har jeg mulighed for at hjælpe, uden at de unge mennesker føler et forventningspres, fortæller Linda, der tidligere har arbejdet som senior account manager, og som kan hjælpe de unge gymnasieelever med dansk og engelsk.

Lektiecaféen vil være åben hver torsdag eftermiddag fra kl. 15-18 på Hvidovre Hovedbibliotek, og som frivillig er det vigtigt, at man har mulighed for at komme mindst hver anden gang, fortæller bibliotekar Troels Lundin, der er en af initiativtagerne bag caféen.

- For at være frivillig i lektiecaféen skal man beherske mindst to af de traditionelle boglige gymnasiefag på tilstrækkeligt niveau, men det allervigtigste er, at man har lyst til at lære fra sig til unge mennesker, og at man kan sætte nogle timer af torsdag eftermiddag. Vi synes, det er en knaldgod idé, men vi har brug for frivillige kræfter for at gøre ideen til virkelighed, siger Troels.

Er du interesseret i at blive frivillig lektiehjælper, så send en mail til Teddy Stecher Tofte: eto@hvidovre.dk eller Troels Lundin: tlx@hvidovre.dk.

Du kan læse mere om Hvidovrebibliotekerne på hvidovrebib.dk.