En eftermiddag med verdensmål, måltider og musik den 28. juni

På fredag kan du møde den kendte tv-kok Anne Hjernøe, få smagsprøver på bæredygtig mad og høre om, hvordan vi hver især kan arbejde for FN's verdensmål gennem vores forbrug af mad. Det foregår på Hvidovre Torv kl. 13-17.
24. juni 2019

Fredag den 28. juni besøger kampagnen Danmark for Målene Hvidovre for tredje gang denne sommer. Denne gang er der temadag om bæredygtigt forbrug af fødevarer, og det foregår på Hvidovre Torv kl. 13-17.
Kl. 13.30 kommer den tv-kok og kogebogsforfatter Anne Hjernøe og fortæller om sammenhængen mellem måltider og en bæredygtig verden. 
I de farvestrålende telte på pladsen er der eftermiddagen igennem fokus på bl.a. madspild, råvarer og sundhed. Man kan bl.a. møde ALDI Danmark, Friland, Scandic, Nordea Invest, BKI - Brasil Kaffe Import, Sodemann og IVECO, som alle støtter FN’s verdensmål og sammen med Danmark For Målene giver inspiration til, hvordan vi som borgere kan støtte verdensmålene.

I Hvidovre Kommunes telt kan man få information om at holde høns i haven, Folkekøkken i Enghøjhuset, sunde madvaner og økologi i kommunens køkkener. Man kan møde Det Spiselige Hvidovre, der lige som Kommunekøkkenet giver smagsprøver på bæredygtig mad, og så stiller HvidovreBibliotekerne op med bl.a. kogebøger med bæredygtige opskrifter. Fra daginstitutionen Solgården kommer høns og kaniner – ikke for at blive spist – men for at blive klappet og nusset af dem, der måtte have lyst.

Kl. 16 har Kulturforeningen Hvidovre Nord arrangeret koncert med duoen Emil & Sigurd, der fra kl. 16 spiller gode, akustiske popsange, der passer perfekt til sommerhyggen på torvet. 

Formålet med kampagnen ”Danmark for Målene” er at styrke kendskabet til de 17 verdensmål. På temadagene kan man blive klogere på, hvad man som borger og forbruger selv kan gøre for en mere bæredygtig verden. I alt seks gange kommer verdensmålskaravanen til Hvidovre. De næste datoer er:

16. august om EMBALLAGE - særlig gæst: Børnetv-vært Katrine Bille
6. september om ENERGI - særlig gæst: Radiovært Søren Dahl
27. september om NATUR - særlig gæst: Meteorolog Mikael Jarnvig
Læs mere på www.hvidovre.dk eller www.danmarkformaalene.dk