Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Kort nyt fra Kommunalbestyrelsens møde 29. januar

31. januar 2019
Kortere vagter til frivillige på valgdage (pkt. 3)
De borgere, der bliver udpeget som frivillige hjælpere på valgdage, vil fremover kunne vælge af nøjes med en kortere vagt fra fx kl. 7-16 eller fra kl. 16 og resten af valgdagen.
Det besluttede Kommunalbestyrelsen, da den skulle godkende fordelingen af valgstyrere, valgstyrerformænd og tilforordnede vælgere til for den næste 4-årige periode.
Baggrunden for de kortere vagter er, at det de senere år, er blevet sværere at rekruttere nok frivillige til at bemande valgstederne. Det vil fortsat være muligt at have en vagt fra kl. 7 og til valgstedet lukker.

Hvidovre får en boligpolitik (pkt. 7)
Kommunalbestyrelsen vedtog en helt ny boligpolitik, der skal danne grundlaget for kommende byudvikling i Hvidovre. Boligpolitikken har fire fokusområder: Plads til flere, gode boliger til børnefamilier, unge, 50+ og ældre, huse med kvalitet og levende byrum. Boligpolitikken vil kunne læses på kommunens hjemmeside hvidovre.dk

Plejeboliger bliver rehabiliteringspladser (pkt. 10)
Kommunalbestyrelsen besluttede, at ni nuværende plejeboligpladser på Svendebjerghave fremover skal laves om dels til fire døgnrehabiliteringspladser og til fem fleksible pladser, som hvis der er behov for det, kan bruges som plejeboligpladser for borgere, der venter på en plads på et bestemt plejehjem i kommunen.

Fortsat mulighed for udlejning af stadionrestaurant (pkt. 11)
Hvidovre Fodbold fik ja til en ansøgning om at få ændret deres lejekontrakt med kommunen, så klubben kan udleje køkkenfaciliteterne på Hvidovre Stadion. Det er i dag selskabet Stadionrestauranten, der kan drive restaurant og catering på Hvidovre Stadion, men selskabet er under afvikling, og derfor ønsker Hvidovre Fodbold at kunne leje ud til en ny restauratør.

Det går bedre med byggesagsbehandlingen (pkt. 14)
Det går bedre med kommunens byggesagsbehandling. Det er lykkedes at få nedbragt den meget store pukkel af sager, der havde hobet sig op i Hvidovre Kommune. Over det seneste halvandet år har byggesagsteamet afsluttet 2475 sager, og det betyder, at der nu er 1102 byggesager, der er i gang med at blive behandlet. Det har kunnet lade sig gøre ved bl.a. at benytte ekstra konsulentbistand, oprette en midlertidig stilling i periode, afholde lukkedage, hvor der blev arbejdet intensivt og få hjælp fra kolleger i et andet team.