Sundhedspris til initiativtager til volleyballtræning for seniorer

Morten Hjulmand fra Hvidovre Volleyball Klub modtog Sundhedsprisen 2018
23. november 2018
 - Vi vil have flere af din slags her i Hvidovre. Sådan lød ordene, da borgmester Helle Adelborg ved et arrangement i Kometen uddelte årets sundhedspris til Morten Hjulmand fra Hvidovre Volleyball Klub.

Morten Hjulmand har i en årrække været aktiv i Hvidovre Volleyball Klub – både som ungdoms- og seniortræner, som bestyrelsesmedlem, og ansvarlig for fysisk træning i Hvidovre Volleyball.

Morten læser på universitetet. Da han skulle skrive speciale på studiet i humanfysiologi, som er en overbygning til idrætsstudiet, tog han initiativ til at starte et særlig træningsforløb for ældre over 60 år - seniorfit - baseret på volleyball-sporten. 

Seniorfit er blevet til i samarbejde mellem Morten og volleyball-klubben og ældre Hvidovre-borgere blev inviteret til at deltage. Det er lykkedes for Morten Hjulmand at rekruttere en stor gruppe ældre, der ikke er motionsvante til Seniorfit.

 - Vi vil hædre dig for dit engagement i Volleyball Klubben og især for den måde, du har formået at bruge din faglige viden fra universitet til gavn for ældre i Hvidovre, sagde borgmester Helle Adelborg i sin tale til Morten Hjulmand ved prisoverrækkelsen. 
Med prisen følger et diplom og et maleri af Svend Kindt-Larsen og en skulptur af brødrene Kalsing.

Fakta
Hvidovre Kommune Sundhedspris uddeles hvert år til en, der har gjort eller gør en særlig sundhedsfremmende eller sygdomsforebyggende indsats for borgerne i Hvidovre Kommune.