Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Det er helt frivilligt!

Valg til Hvidovre Frivillighedsråd for perioden 2019-2022
17. september 2018
Hvidovre Kommune afholder valg til Frivillighedsrådet torsdag d. 15. november 2018 kl. 18-20.30 i Bibliotekscafeen ved Kometen (tidl. Medborgersalen). Der skal vælges syv foreninger fra Hvidovre, der udfører frivilligt socialt arbejde. Valget gælder i perioden 1.1.2019 - 31.12.2022.

Opstilling og tilmelding til valgarrangementet
Ønsker foreningen at opstille til en plads i Frivillighedsrådet, skal foreningen registreres som valgbar kandidat. Hvis foreningen ønsker at deltage i valgarrangementet skal foreningen tilmelde sig med 1-2 repræsentanter. Sidste frist for registrering som kandidat eller tilmelding til valget er fredag d. 9. november kl. 12.00. 

Registrering og tilmelding sker ved at kontakte Center for Sundhed og Ældre v. Anne Røntved (3639 3869 / axp@hvidovre.dk) eller Betina Engelhardt (3639 3821 / btk@hvidovre.dk). 

Hvilke foreninger kan opstilles?
Foreninger, der udfører frivilligt socialt arbejde for sårbare målgrupper, og har en lokal forankring i Hvidovre Kommune eller en lokalafdeling i Hvidovre kan lade sig opstille til valget. For at stille op til valget, skal 1-2 repræsentanter fra foreningen deltage på valgaftenen, da det er fremmødevalg.

Hvem kan afgive stemme?
Foreninger, der udfører frivilligt socialt arbejde, og har en lokal forankring i Hvidovre Kommune eller en lokalafdeling i Hvidovre kan afgive stemme til valget. Hver forening får udleveret én stemmeseddel ved fremmøde til valgafhandlingen. Bemærk, der skal forevises legitimation i forbindelse med udlevering af stemmeseddel. 
Husk tilmelding til valgarrangementet.

Hvad er Frivillighedsrådet?
Hvidovre Kommune uddeler hvert år økonomisk støtte til foreninger, der udfører frivilligt socialt arbejde. Hvidovre Kommune har et Frivillighedsråd, der fungerer som sparringspartner til Ældre- og Sundhedsudvalget i forbindelse med uddeling af støtte. Frivillighedsrådet er sammensat af repræsentanter fra foreningslivet på det frivillige sociale område i Hvidovre Kommune.

Hvem sidder i Frivillighedsrådet?
Hvidovre Frivillighedsråd består af 7 repræsentanter fra det frivillige foreningsliv i Hvidovre. I indeværende valgperiode 2015-2018 har følgende været repræsenteret i Frivillighedsrådet:
Det Frivillige Ældrearbejde, Lions Club – Hvidovre, Røde Kors – Hvidovre, Ældre Sagen i Hvidovre, Hvidovre Lænken, Cafe Hjertetræet frivilligforening, Venskabskredsen i Avedøre Kirke.

Valgprogram
Kl. 18.00-18.10 Velkommen til valgaften
Kl. 18.10-19.10 Hvidovres historie v. tidl. kommunaldirektør og formand for Hvidovre Lokalhistoriske Selskab Jens Frederik Jørgensen
Kl. 19.10-19.25 Kort pause
Kl. 19.25-19.45 Introduktion til valghandling og præsentation af de opstillede kandidater/foreninger
Kl. 19.45-20.00 Valghandling
Kl. 20.15-20.30 Valgets resultat og afslutning

For eventuelle spørgsmål vedrørende Frivillighedsrådet eller valget, kontakt Center for Sundhed og Ældre v. Anne Røntved (3639 3869 / axp@hvidovre.dk) eller Betina Engelhardt (3639 3821 / btk@hvidovre.dk).