Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Ny sæson af Ældreliv: Boblberg er et godt værn mod ensomhed

Ældreliv Hvidovre går 25. september i gang med en ny sæson, og på kurserne kan deltagerne blandt andet møde Boblberg, der driver siden Boblberg.dk, hvor man kan søge efter nye bekendtskaber.
12. september 2018

Siden 2015 har Hvidovre Kommune arrangeret oplysende kurser for ældre i kommunen.
På Ældreliv-kurserne kan Hvidovres ældre møde repræsentanter fra politi, beredskab, Ældre Sagen, sundhedsvæsenet og Hvidovre Kommunes Sundhedscenter har undervist Hvidovre-borgere i, hvad der venter dem i ældrelivet. 
Men de har også kunnet møde den lokale virksomhed Boblberg, som de sidste tre år har drevet en portal på nettet, hvor man kan dele interesser eller søge efter nye bekendtskaber – hvad enten det er en ny badmintonmakker, et nyt medlem til strikkeklubben eller et sæt reservebedsteforældre, man søger efter. 

Når Ældreliv Hvidovre 25. september indleder endnu en sæson, er Boblberg igen parat til at møde Hvidovres ældre. Ideen med at invitere Boblberg med til Ældreliv er, at portalen er med til at forebygge ensomhed ved at give deltagerne et værktøj til, hvordan de kan møde nye mennesker, som de fx kan dyrke en interesse eller hobby sammen med.
”I gamle dage mødtes folk på gaden, sådan er det jo ikke længere. I dag kan det være svært at finde nye bekendtskaber – især hvis man er lidt oppe i årene. Med Boblberg kan man på en nem måde komme i kontakt med andre mennesker, som man deler interesser med. Vi vil gerne være med til at sikre, at folk ikke bliver ensomme og vi ved, hvor vigtigt den mentale sundhed er. Men Boblberg er kun et værktøj til at mødes i den virkelige verden,” siger Anders Stæhr, der er medstifter af Boblberg.

Virksomheden Boblberg ligger på Avedøre Holme og startede i 2015 op med god sparring fra Hvidovre Kommune, og samarbejder i dag med 25 kommuner og har omkring 90.000 brugere i aldersgruppen 15-94 år.
Boblberg har de seneste tre år deltaget på Ældreliv Hvidovre. Her har de mødt hundredvis af Hvidovre-borgere, som de har introduceret til deres portal. 

”Vi er med på Ældreliv Hvidovre, hvor et af temaerne er Frivillighed og Fællesskaber. Her kommer alle kursisterne rundt til os på skift, og vi tager os god tid til at vise dem, hvordan Boblberg fungerer. Rigtig mange af deltagerne på Ældreliv har efterfølgende oprettet sig på Boblberg og fået glæde af det,” siger Rosa, der er eventkoordinator i Boblberg.
Det er gratis for borgere i Hvidovre Kommune at benytte Boblberg. Det kræver kun, at man opretter et login. Man kan være forholdsvis anonym på siden og blot optræde med fornavn, hvorefter andre brugere så kan svare på ens boble (opslag) eller man kan skrive på andres. Boblberg beskytter indholdet, og sørger for, at der ikke er nogle upassende opslag. Boblberg har omkring 3.300 brugere i Hvidovre. 

FAKTA OM ÆLDRELIV:

Kursusdatoer for Ældreliv Hvidovre i efteråret:
Hold 1: Fire tirsdage fra kl. 13-17. 
Første kursusgang er tirsdag d. 25. september

Hold 2: Fire torsdage fra kl. 10-14
Første kursusgang er torsdag d. 1. november

Kurserne er gratis og der vil være en let forplejning.
                   
Er du borger i Hvidovre og ønsker du at deltage i “Ældreliv Hvidovre”, tilmelder du dig enten på: 
www.sundhedscentret.nemtilmeld.dk  eller pr. tlf. på nr. 3639 3737 til Sundhedscentret.

Kursusgangene kan ikke tages enkeltvis. Tilmeldingen gælder derfor hele kursusrækken.
Pårørende er velkomne, og skal også tilmeldes. Man skal selv transportere sig til kurset.