Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

11,6 tons affald samlet på fire dage

Stor opbakning til Klip din hæk-kampagne
21. september 2018
-Det er betydeligt bedre end sidste år. Fantastisk. Sådan kommenterer formanden for sammenslutningen af grundejerforeninger i Hvidovre Kommune, SGH, Flemming J. Mikkelsen den seneste ”klip din hæk og hold fortovet rent-kampagne.
For tredje år i træk opfordrede Hvidovre Kommune i samarbejde med SGH husejerne til at få klippet hækken, taget de grene, der hænger ud og fortovet og at få luget og ordnet fortovet ud for huset. 
Årets kampagne blev afviklet i uge 37, og fra torsdag-søndag var der opstillet containere 9 steder i Hvidovres villakvarterer, som husejerne kunne fylde haveaffald i. 
Da containerne blev tømt og indholdet vejet, var årets resultat endnu bedre end sidste års meget flotte indsamlingsresultat. Husejerne har i år fyldt 11,6 tons haveaffald i de 9 containere på bare 4 dage. Sidste år blev der indsamlet 9,7 tons.
 - Jeg synes, at det er et overbevisende resultat, der viser, at husejerne bakker op om SGH og kommunens opfordring til at få ryddet op på matriklerne, så vi får en pænere by, hvor det er til at færdes på fortovene, siger formand for SGH Flemming Mikkelsen, der tilføjer, at hvis man ikke havde mulighed for at ordne fortovet under kampagnen, er der dagligt åbent på genbrugspladsen på Avedøre Holme.
De otte opstillede containere blev før kampagnens start suppleret med en niende, fordi der var nogle ivrige borgere, der gjorde opmærksom på, at der manglede én i deres bydel.
 - Jeg synes, det er et godt eksempel på, at vi her har fået skabt opmærksomhed omkring det fælles ansvar, husejerne og vi som kommune har, for at sikre at fortovene er fremkommelige, siger Vej- og Parkchef Michael Søndergaard Daugaard og nævner, at kommunen udover at sørge for containere til borgernes haveaffald i kampagneperioden bl.a. har klippet hæk på en række af kommunens arealer.