Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

CPH:DOX kommer til Hvidovre

Den internationale dokumentarfilmfestival rykker ind i Filmbyen i Avedørelejren lørdag den 17. marts. Vær med til en eftermiddag og aften fyldt med gode film, foredrag, workshops, brætspil og fællesspisning
5. marts 2018

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX har i samarbejde med Kultur og Fritid, Hvidovre Produktionsskole - Bataillionen, Hvidovre Madfællesskab, Det Spiselige Hvidovre, Quark NaturCenter og Zentropa Productions stablet et flot film- og foredragsarrangement på benene lørdag den 17. marts. 

Spisestedet Bataillionen er hjertet og centrum for hele arrangementet i Filmbyen. Det er her man mødes inden filmene begynder – bl.a. for at købe lidt proviant til film, foredrag m.m. Her vil der også være spil- og madworkshop. Der vil også være brætspilscafé for dem, der blot har lyst til at komme og hygge sig sammen med andre og spille spil og nyde forfriskninger fra Bataillionens café. Ta’ gerne dit eget spil med eller lån et af os.  

Den første film på programmet er den kontroversielle film ’Eating Animals’, som er filmatiseringen af Jonathan Safran Foers bestseller af samme navn. Filmen giver os et nærgående indblik i den industrielle kødproduktions konsekvenser – ikke blot for dyrene, men også for os selv og den planet, vi lever på. Hollywood-skuespillerinden, Natalie Portman, lægger stemme til filmen. 
Efter filmen vil professor ved Københavns Universitet, Jesper Lassen, holde et 15 minutters oplæg, hvor han perspektiverer filmen til danskernes forhold til at spise dyr.
Herefter er der to workshops – på Quark Naturcenter og på Bataillionen. Her vil der være fokus på alternativer til den industrielle kødproduktion, blive grillet naturkød i det fri og meget mere. 

Film nummer to vises i Auditoriet i Avedørelejren og handler om den nervepirrende kamp mellem mennesket og maskinen. ’AlphaGo’ er en dokumentar om kunstig intelligens og det strategiske brætspil Go - østens svar på skak. 
Efter visningen vil professor Ole Winther fra Danmarks Tekniske Universitet, som forsker i Machine Learning og kunstig intelligens, holde et kort oplæg om kunstig intelligens. I Bataillionen kan man bagefter prøve kræfter med spillet sammen med Københavns Go Klub. Spillet er både sjovt og fængende - så kom og hyg med! 

Helt centralt i dagens program er fællesspisningen i Bataillionen ved Hvidovre Madfællesskab. Alle er velkomne.   

Som optakt til aftenens sidste film ’Mountain’ kommer foredragsholder og bjergbestiger Henrik A. Olsen og holder et kort foredrag om sin fascination af bjerge. Henrik tilhører en lille eksklusiv klub af bjergbestigere, som har formået at bestige de ’De Syv Tinder’ – de syv højeste bjergtinder fordelt på klodens syv kontinenter. Derefter vises filmen 'Mountain', som er en billedskøn fortælling om menneskets grundlæggende fascination af bjerge - fortalt af en vittig og veloplagt Willem Dafoe. Australian Chamber Orchestra har bidraget med et smukt lydtæppe til filmens lyriske billeder. Filmen vises i Zentropas hyggelige hjemmebiograf.
 

TID & STED
Lørdag d. 17. marts 2018. Dørene åbner kl. 13
Bataillionen, Alarmpladsen 2 – Avedørelejren/Filmbyen i Hvidovre
Har du spørgsmål til arrangementet kan du kontakte kulturkonsulent, Uffe Bang Sørensen på ubs@hvidovre.dk eller tlf.: 36393279

PROGRAM:
13.00 - 13.45 - Check-in + salg af slik, vand m.m. – Bataillionen
13.00 - 17.30 - Brætspilscafé, DJ, kaffe og kage – Bataillionen
14.00 - 15.30 - Film: Eating Animals - Zentropa Biograf
14.00 - 15.30 - Film: AlphaGo – Auditoriet
16.00 - 17.30 - Workshop Eating Animals - Quark + Bataillionen
16.00 - 17.30 - Go-Workshop v. Københavns Go Klub – Bataillionen
18.00 - 19.30 - Fællesspisning v. Madfællesskabet – Bataillionen
19.00 - 19.30 - Check-in til Mountain + salg af slik m.m. - Bataillionen                           
19.45 - 21.45 - Film: Mountain + foredrag - Zentropa Biograf


Billetter:
Billetter kan købes på facebook.dk/2650kultur eller hvidovrebib.dk/arrangementer
● Billet til mad: 40 kr. inkl. gebyr: 
● Film: Mountain + foredrag: 30 kr. inkl. gebyr: 
● Film: Eating Animals + workshop: 30 kr. inkl. gebyr: 
● Film: AlphaGo + workshop: 30 kr. inkl. gebyr: 
● Det er gratis at deltage til brætspilscafé kl. 13 til 17.30