Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Afhentning af affald i vinterhalvåret

Husk at sørge for lys og at rydde sne, så vi kan hente dit affald
9. oktober 2017

Belysning

I vinterhalvåret skal du sørge for lys på adgangsvejen til dit dagrenovationsstativ og dine genbrugsbeholdere. Der skal også være lys, hvor dit stativ og dine beholdere står. Så kan renovatøren se og betjene stativ/beholdere og undgå at snuble i mørket. Hvis du har bevægelsessensor og gamle elsparepærer, som er længe om at nå fuld lysstyrke, så skift til LED-pærer.

Hvordan rydder jeg sneen?

Du skal rydde adgangsvejen for sne og is og gruse adgangsvejen. Du skal rydde et spor på mindst 90 cm bredde ind til stativ/beholdere. Du skal også rydde et hul på mindst 90 cm bredde i snevoldene langs vejen og cykelstien, så renovatøren kan komme igennem med affaldet. Husk også at rydde rundt omkring stativet, så det kan åbnes helt, og rundt omkring beholderne, så de ikke sidder fast i sneen.

Hvis affaldet ikke er hentet

Når der er faldet meget sne eller er glat, og renovatøren ikke har mulighed for at hente affaldet, kan du bruge en almindelig plastsæk til resten af affaldet. Til genbrug kan du også bruge almindelige plastsække. Renovatøren henter automatisk de ekstra sække næste gang, der hentes affald. 

Læs mere om affald i vinterhalvåret på www.hvidovre.dk/affald. Driftsituationen for indsamling af affald kan også følges på www.hvidovre.dk/affald.