Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Svend Aagesens Allé indviet

Kløverprisvej fra Hædersdalvej og med retning mod banen, en strækning, hvor der endnu ikke er nogen boliger, fik nyt navn, da borgmester Helle Adelborg, viceborgmester Mikkel Dencker og Poul Sverrild fra Forstadsmuseet torsdag eftermiddag indviede Svend Aagesens Allé.
2. juni 2017

Tilstede var en del borgere fra området, kommunalbestyrelsesmedlemmer og omkring 20 efterkommere efter borgmester Aagesen, der nu har fået en vej opkaldt efter sig.
 - Svend Aagesen boede i rigtig mange år i huset ovre på hjørnet, fortalte Poul Sverrild, der samtidig kunne berette, at Aagesen var borgmester i Hvidovres gyldne år, hvor kommunekassen bugnede og bl.a. blev brugt til at bygge Medborgerhus og hovedbibliotek, svømmehal, skøjtehal, stadion-tribune og to nye skoler, nemlig Engstrand- og Langhøjskolen.
Det sidste kunne borgmester Helle Adelborg tydeligt huske. Hun fortalte, at hun som 10-årig, da Langhøjskolens skulle indvies bl.a. oplevede, borgmester Aagesen komme sejlende ind til indvielsen.
Per Aagesen, Svend Aagesens søn var tilstede og takkede på familiens vegne for den anerkendelse Hvidovre Kommune nu har givet hans far i form af den nye vej. Familien havde en trompetist med, som spillede ”en af vores fars yndlingsmelodier”, ”What a wonderful world”.

 

Herefter afslørede borgmester Helle Adelborg det nye vejskilt med påskriften Svend Aagesens Allé, og de fremmødte kunne samtidig se Forstadsmuseet klistermærke, der fortæller lidt om ”historien i gaden” og måske holder 2-3 måneders tid på en fortovsflise uden for borgmester Svend Aagesens tidligere hus.
Svend Aagesen var borgmester i Hvidovre fra 1966-1979.