Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Velbesøgt borgermøde satte fokus på stormflod og klimaet

Mange engagerede borgere var mødt op til borgermøde om stormflod. Her kunne de høre borgmester Helle Adelborg fortælle om Hvidovre Kommunes stormflodsindsats. Desuden gav Hovedstadens Beredskabs Tim Simonsen gode råd til stormflodssikring og så talte DR's klimakorrespondent Jesper Theilgaard om klimaændringernes indflydelse på vandstanden.
22. marts 2017

I begyndelsen af januar blev Hvidovre ramt af en stormflod. Og tirsdag aften havde Hvidovre Kommune inviteret til borgermøde på Langhøjskolen, der ligger tæt på Kalveboderne og kysten, som spillede hovedrollen under stormfloden.

Mange borgere benyttede sig af muligheden for en aften i stormfloden og klimaets tegn. På mødet fortalte borgmester Helle Adelborg om indsatsen under stormfloden 4. januar, og hvad kommunen gør, hvis der skulle opstå lignende scenarier i fremtiden.

Borgmesteren fortalte konkret om, hvad der blev gjort på Hvidovre Strandvej og i området ved Harrestrup Å, hvor flere boligejere blev hårdt ramt af stormflodsskader.

Foruden borgmesterens fortælling om kommunens stormflodsarbejde både under de dramatiske døgn i begyndelsen af januar og i fremtiden fik tilhørerne også gode råd med på vejen af Hovedstadens Beredskabs operationschef Tim Simonsen, som fortalte, hvordan man som grundejer kan sikre sit hus, hvis der kommer et varsel om kraftigt forhøjet vandstand.

Danmarks Radios klimakorrespondent Jesper Theilgaard kunne også opleves på borgermødet, og han gav blandt andet et indblik i, hvordan klimaændringerne påvirker vandstanden i Hvidovre og ved de øvrige danske kyster.

Der var mange af de fremmødte borgere, som stillede spørgsmål til oplægsholderne, og der var mange gode inputs fra borgere, som på tætteste hold oplevede den stigende vandstand i januar.

Herunder kan du se de præsentationer, som borgmester Helle Adelborg og operationschef Tim Simonsen brugte i deres oplæg:

Helle Adelborgs præsentation

Tim Simonsens præsentation