Succesfuld eliteidrætslinje åbner for nye ansøgere

Den populære eliteidrætslinje på Engstrandsskolen, der blev kickstartet i 2016, åbner nu for nye elever til det kommende skoleår.
20. januar 2017
I august sidste år begyndte 24 elever med eliteidrætsbaggrund i 7. klasse på Engstrandsskolens eliteidrætslinje. Nu åbnes der for nye tilmeldinger til næste skoleår, hvor en ny 7. klasse med eliteidrætselever søsættes.
Eliteidrætslinjen har indtil videre været en stor succes, og alle de nuværende 24 elever er glade for at gå i en klasse, hvor alle har samme fokus på idræt. Det særlige ved eliteidrætslinjen er, at eleverne to gange om ugen har fri om morgenen til at lave morgentræning. Derudover kan de få fri til at tage på træningslejre, eller hvis de skal til stævner i udlandet.

”Det har været en stor succes. Både eleverne, deres forældre og klubberne har virkelig bakket godt op om det her projekt, og der er en utrolig velvilje hele vejen rundt. Og alle 24 elever går her endnu og trives godt i en hverdag, hvor de har fået mere tid til deres idræt,” siger Thomas
Hornstrup Bondebjerg, der er lærer og koordinator på Eliteidrætslinjen.

Udover tid til træning er der i undervisningen også fokus på eliteidræt. Der har i dette skoleår blandt andet været kosteksperter på besøg, ligesom tidligere eliteudøvere som Camilla Martin har været forbi for at gøre eleverne klogere på, hvordan livet som fuldtids eliteatlet i virkeligheden er.

Onsdag 1. februar er der informationsmøde for kommende elever, og her kan interesserede elever og deres forældre komme og høre mere om eliteidrætslinjen.

”Vi ser frem til at få ansøgninger fra eliteidrætsudøvere, som skal i 7. klasse efter sommerferien og som har lyst til at få mere tid til deres sport og samtidig vil gå i et elitemiljø med andre unge, der også fokuserer meget på deres sport. Her hos os får de den nødvendige tid til at dyrke deres sport
samtidig med, at det ikke går ud over den faglighed, de møder i undervisningen,” siger Thomas Bondebjerg.

For at blive optaget på Eliteidrætslinjen skal man dyrke idræt på et højt niveau og træne minimum tre gange om ugen.

Fakta
Der er informationsmøde om optagelse på Engstrandsskolens eliteidrætslinje 1. februar klokken 19. Der er frist for at søge om optagelse til den kommende 7. klasse (skoleåret 2017/2018) 1. marts 2017. Har du spørgsmål om ventelisten, kan du kontakte koordinatoren.
Kriterierne for at blive optaget og øvrige oplysninger om eliteidrætslinjen kan ses her