Ny orienteringsbane åbner i Langhøjparken

19. oktober 2016

Banen er skabt til eleverne på Langhøjskolen, men kan benyttes af alle, når den er færdig.

Eleverne på Langhøjskolen får nu en bane til orienteringsløb, der kan bruges til mange fag og aktiviteter. Men det er også tanken, at banen med tiden skal kunne bruges af alle andre.

Det er Langhøjskolen og skolens SFO, der sammen med Amager Orienteringsklub, har etableret banen, der er en kombineret QR kode- og postbane.

Meningen er, at banen skal kombinere leg og læring, og børnene skal tage både park og skolegård i brug undervejs. Derudover lærer børnene samtidig at orientere sig ved hjælp af et kort, der også er tegnet til formålet.

Første etape af projektet er netop blevet færdigt og klar til brug, og der er blevet sat i alt 9 poster op forskellige steder i Langhøjparken.

Indholdet i QR-løbet vil variere alt afhængigt af, hvad børnene skal lære i skolen på det pågældende tidspunkt. En af udfordringerne ved løbet er netop, at man aldrig ved, hvad der gemmer sig bag koden.  

Orienteringsbanen kan bruges til skattejagt, stjerneløb, dansk- og matematikopgaver, quizzer og meget andet.

Det er planen, at skolegården på Langhøjskolen skal inddrages i orienteringsbanen, sådan at park og skole bliver én stor bane. Der vil komme ca. 20 poster yderligere i skolegården, og der vil blive knyttet flere aktiviteter til hver post.

Amager Orienteringsklub har specialiseret sig i skolegårdsorientering, blandt andet i forbindelse med projektet "Find vej i skolen". Klubben har desuden lavet et kort, som kommer til at ligge offentligt tilgængelig på www.findvejiskolen.dk, når projektet forventes helt færdigt, efter renoveringen af Langhøjskolen er afsluttet.