Mød en virksomhed: ”Vi tænker over uddannelse, fordi det er vigtigt for vores fremtid”

20. oktober 2016

Uddannelse efter folkeskolen fylder meget hos mange af de ældste elever på Hvidovres skoler. 2. november kan eleverne møde virksomheder, som i fremtiden har brug for arbejdskraft.

Selvom man går i 8. klasse, og der stadig er mere end halvandet år til, at folkeskolen er fortid, så kan man allerede nu godt tænke over, hvad tiden efter folkeskolen skal bruges på.

Derfor havde UU-vejleder Gert Wulff fra UU Center Syd i sidste uge samlet tre 8. klasser fra Gungehusskolen til en workshop, hvor eleverne skulle forberede et oplæg om forskellige virksomheder og arbejdspladser, som alle deltager i Hvidovre Kommunes virksomhedsmesse Mød en virksomhed, der finder sted i Medborgersalen 2. november fra kl. 16-18. Læs mere om messen her

Uddannelse er noget, vi taler rimelig meget om. Både i skolen og derhjemme. Det er jo noget, som er vigtigt for os og handler om vores fremtid, så det er noget, vi tænker meget over, siger Melanie Bristorn fra Gungehusskolen.

På workshoppen skulle eleverne lave research på forskellige arbejdspladser som fx Københavns Vestegns Politi, Elstrøm og Kemp & Lauritzen.
Udover at finde fakta om virksomheden og undersøge virksomhedens behov for arbejdskraft, skulle eleverne forberede nogle spørgsmål, som de vil stille til virksomheden på Mød en virksomhed-messen.

For Jonathan Berg Rasmussen er uddannelse også noget, han allerede tænker over.
Han vil gerne uddanne sig til datatekniker og vil derfor tage en EUX efter 9. klasse.
 
- Jeg er begyndt at tænke over, hvad jeg skal efter folkeskolen. Jeg taler også meget med mine forældre om det, og jeg vil gerne være datatekniker, fordi jeg godt kan lide at programmere, siger Jonathan Berg Rasmussen.

Han regner med at deltage i virksomhedsmessen Mød en virksomhed, der finder sted 2. november i Medborgersalen på Hvidovrevej 280.

- Det er godt med arrangementer, hvor vi kan få mere information om uddannelser. Jeg har desuden læst en del om uddannelsen og jobbet som datatekniker. Man kan blandt andet få job i DR som datatekniker, siger Jonathan Berg Rasmussen.

Ifølge UU-vejleder Gert Wulff er det et godt tegn, at eleverne i 8. klasse tænker over, hvad de skal efter folkeskolen.
- Det er positivt, at eleverne sætter sig ind i hvilke uddannelser og job, der er at vælge imellem. Og Mød en virksomhed er en ret god mulighed for, at eleverne kan møde nogle af de virksomheder, som i fremtiden har brug for kvalificeret arbejdskraft, siger Gert Wulff.