Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Bredalsparken hyldes i ny udstilling

13. oktober 2016

Bredalsparken i Hvidovre er arkitektur i særklasse. Det mener nogle af landets fremmeste eksperter på feltet. De har tidligere udpeget bebyggelsen som én af landets 10 vigtigste fra 1940’erne og 1950’erne – en unik periode, hvor Danmarks bedste arkitekter gik sammen med staten om at skabe gode boliger til den almindelige familie.

Denne bedrift fejres nu med en udstilling på Hvidovre Hovedbibliotek. Udstillingen, der har fået titlen ’Bredalsparken – Boliger til folket!’, giver mulighed for at dykke ned i beboeres og eksperters fortællinger om fællesskabet i den moderne forstad.

Landsbyggefonden og Grundejernes Investeringsfond står bag den nye udstilling, som er lavet i samarbejde med Hvidovre Kommune, Hvidovre Hovedbibliotek, Forstadsmuseet og DAB, samt kampagnen for 1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelser.

Udstillingen ’Bredalsparken – boliger til folket!’ kan opleves på Hvidovre Hovedbibliotek fra den 15. oktober.

Der er gratis fernisering lørdag den 15. oktober fra kl. 13.00-15.00. Der vil være champagne, børnechampagne og kage og oplæg, og cirka kl. 14.15 byder Poul Sverrild på en rundvisning i Bredalsparken.

De murede etageboligbebyggelser fra 1940’erne og 1950’erne er arkitektur og landskabsarkitektur i særklasse og spiller en central rolle i opbygningen af velfærdssamfundet og den moderne forstad. Målet med kampagnen for 1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelser er at være med til at fremtidssikre dette særlige stykke dansk bygningskultur.

Læs mere her