Hvidovre cykler til arbejde

En tredjedel af de ansatte i kommunens administration cykler på job, og borgmesteren har fået en særlig udfordring
17. maj 2016

59 arbejdspladser i Hvidovre deltager i Cyklistforbundets kampagne Vi Cykler til Arbejde, der er i fuld gang. Fra Hvidovre Kommune deltager mindst 13 hold – men kommunens medarbejdere finder også i stor stil cyklerne frem resten af året.

En transportundersøgelse lavet af Gate21 for Hvidovre Kommune viser, at en tredjedel af de medarbejdere i administrationen, der har svaret, cykler til arbejde hver dag.

- Jeg er positivt overrasket over, at så mange af vores medarbejdere tager cyklen frem og tilbage til arbejde. Det er bare rigtig godt, siger borgmester Helle Adelborg.

I øjeblikket deltager Helle Adelborg selv i Supercykelstiernes borgmesterudfordring sammen med seks andre borgmestre, og hun har sat sig som mål at cykle til og fra jobbet på Hvidovre Rådhus 3 gange om i ugen i løbet af maj måned.

- Jeg håber virkelig, at jeg kan motivere andre til at gøre det samme. Nede i gården har jeg jo en parkeringsplads, der er forbeholdt mig og min bil. Og der har jeg nu sat min cykel. Og jeg håber da, at det kan være med til at motivere andre til, at nu det er godt vejr, og solen skinner – så lad os da skifte bilen ud med cyklen, siger hun.

Borgmesterudfordringen skal skabe opmærksomhed omkring Supercykelstierne som en løsning på trængselsproblemerne omkring København. Hvidovre Kommune får inden længe en supercykelsti på Gl. Køge Landevej som en del af Ishøj-ruten, der forbinder Ishøj, Vallensbæk, Brøndby og Hvidovre med det centrale København.  Den ventes at blive indviet i det tidlige efterår.

Læs mere om Vi Cykler til Arbejde (nyt vindue)

Se kort over supercykelstierne (nyt vindue)