Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

En dag med cirkus og bugtalere

Oplev Bugtaleren Sine, lav din egen bugtalerdukke eller prøv jonglering i en ægte manege, når cirkus bliver fejret på Cirkusmuseet lørdag den 16 april
12. april 2016

Bugtaleren Sine er kendt af især mange børn, der har oplevet hende på TV med sine fantastisk morsomme dukker Frække Rikke og fuglen Gilbert. På museet vil dukkerne tale frit fra leveren kl. 13, når de optræder med Sine i Fægtesalen. 

Inden da er der mulighed for at lave sin egen bugtalerdukke. Der er fri entré på museet, og dukkeværkstedet starter kl. 10.

Stå selv i manegen

Kl. 11.00 er der en enestående chance for selv at opleve at stå i centrum af manegen, når Cirkusmuseet i samarbejde med Cirkus Baldoni byder til Cirkusleg med jonglering i Baldonis telt. Teltet vil være opstillet på Alarmpladsen midt i Avedørelejren, og det er gratis at deltage i Cirkusleg. 

Kl. 14 vil Baldoni spille sin egen forestilling i teltet. Billetter til forestillingen skal købes direkte hos Cirkus Baldoni.

En musikalsk familie

Dagen vil også byde på foredrag med John Lington, søn af den kendte kapelmester Otto Lington, der medvirkede i film og akkompagnerede bl.a. Josephine Baker. John Lington er trods, han har passeret de 80, stadig en aktiv musiker og, musikaliteten er gået videre til sønnen Michael Lington, der har gjort en stor karriere i USA. 

Foredraget vil på humoristisk vis fortælle om familiens karriere. Foredraget finder sted kl. 11.30 i auditoriet 100 m fra Cirkusmuseet.

Cirkus fejres

Det er ikke kun i Hvidovre, men over hele verden, at cirkus fejres lørdag den 16. april. ”Cirkus er under pres i disse år, hvilket ikke ændrer på, at cirkus tilbyder unikke oplevelser. Derudover får de fleste en stor oplevelse, når de ikke blot betragter cirkus, men også selv prøver cirkusdisciplinerne og måske finder nye evner eller får større respekt for, hvor meget cirkuskunsten kræver. Derfor finder vi det i høj grad nødvendigt at fejre cirkuskunsten”, siger daglig leder af Cirkusmuseet Mikkel Knudsen. 

Cirkusmuseet holder åbent fra kl. 10-15 på dagen.

Se mere på Cirkusmuseets hjemmeside (nyt vindue)