Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Informationsaften om ny udskolingslinje med eliteidræt

Dygtige og sportsglade 6. klasse-elever og deres forældre inviteres til at høre om det nye tilbud, der åbner på Engstrandskolen efter sommerferien
29. januar 2016

Når sommerferien er slut, starter den allerførste 7. klasse på Hvidovres nye udskolingslinje med eliteidræt. Klassen vil bestå af piger og drenge, der er idrætsudøvere på eliteplan eller tilsvarende niveau, og som ønsker at forene skolegang med seriøs træning, stævner og konkurrencer. 

For at blive optaget på den nye udskolingslinje med eliteidræt, skal eleven dyrke sport på eliteniveau. Et særligt råd – Rådet for Eliteidrætslinjen i Hvidovre Kommune – vil tage stilling til alle ansøgninger og vurdere, hvem der skal have de 24 pladser, der er i linjens første 7. klasse.

På informationsaftenen den 10. februar kl. 19-21 på Engstrandskolen kan elever og forældre høre mere om både linjen, hvilke kriterier man skal opfylde, og hvordan man søger om optagelse samt stille spørgsmål.

Den almindelige faglige undervisning kommer til at foregå på Engstrandskolen, og eleverne vil efter 9. klasse komme til folkeskolens afgangsprøve, så de kan søge ind på ungdomsuddannelserne. Men idræt vil naturligvis komme til at fylde meget, og der vil bl.a. være idrætsvalgfag, coaching, psykologi, undervisning i korrekt kost, og fleksibilitet og ekstra timer, der giver plads til træning og stævner.
Træningen vil både foregå i klubberne og med klassen i Frihedens Idrætscenter eller Hvidovre Motionscenter.

Hvert år fremover vil der blive startet en ny 7. klasse på uskolingslinjen for eliteidræt.