Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Er du med på boblerne?

Det bobler derudaf på Hvidovre Kommunes borgerportal Boblberg.dk, hvor du som borger kan finde ligesindede interessefæller. Frank og Morten har allerede fundet deres samtalepartner og løbemakker. Er du den næste til at finde en?
5. januar 2016

Siden borgerportalen Boblberg.dk gik i luften i februar, har mange Hvidovreborgere enten lavet deres eget opslag, en såkaldt bobl, eller svaret på andres. På den måde har de fundet en løbemakker, et madlavningskursus, et yogahold, en jagtkammerat eller noget helt andet.

Et motionsløb, en samtalepartner og en løbemakker

Frank Christiansen er en af de borgere i Hvidovre, der har haft succes med at bruge Boblberg.dk. Frank er førtidspensionist og har derfor en del tid i hverdagen, som han gerne vil bruge på at gøre noget sammen med og for andre. Så da skolerne via en bobl ledte efter nogle frivillige til at hjælpe med at afvikle skolernes motionsdag lige inden efterårsferien, slog han til.

Derudover har Frank også fået kontakt til en ung mand, som søgte efter et venskab med en dansksproget. – Han vil gerne blive bedre til sproget og bedre integreret. Og det vil jeg da gerne hjælpe ham med ved at investere et par timer om ugen eller noget i den dur. Jeg kommer helt sikkert også til at få noget ud af det – om ikke andet så selskabet, fortæller Frank.

En anden Hvidovreborger, som har haft held med Boblberg.dk, er Morten Jensen. – Der var en, der søgte efter en at gå ture med, hvor formålet var vægttab. Jeg er også overvægtig, og ligesom ham har jeg ikke lyst til at gå i fitnesscenter eller en sportsklub, hvor jeg ikke føler mig tilpas. Så jeg skrev til ham, og nu går vi ofte sammen. Det er ikke altid så let at komme af sted selv, men når der står en og venter, så er man jo nødt til det. Det er en god motivation, og vi forstår hinandens problemer, fortæller han.

Video: Det bobler med interesser i Hvidovre (nyt vindue)

Boblberg.dk er for alle – også dig

Både Frank og Morten siger, at portalen er enkel at bruge og nem at finde rundt i. - Jeg kan afgjort se en masse muligheder for, hvordan man kan bruge den i fremtiden. Grundlæggende kan Boblberg.dk bruges som et netværk i Hvidovre, der kan bringe folket her tættere sammen, og som en indgang til at blive engageret i lokalsamfundet, fortæller Frank.

Alle kan lave bobler på Boblberg.dk – privatpersoner, foreninger, virksomheder osv., og på nuværende tidspunkt har portalen ca. 500 brugere i Hvidovre. Så leder du efter en at spille guitar med, mangler du en til at slå dit græs eller har du ligesom Frank noget tid og overskud, som kan komme andre til gode, så er det bare at oprette dig som bruger på Boblberg.dk og komme i gang.

Find en bobl eller lav din egen på boblberg.dk her (nyt vindue)