Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik. "Se vores cookiepolitik.".

Accepter cookies

 

Forslag til Strategi for Klimatilpasning 2014

Kommunalbestyrelsens forslag til Strategi for Klimatilpasning 2014 er i offentlig høring fra 30. juni til 14. september
30. juni 2014

Offentlig høring af Hvidovre Kommunalbestyrelses forslag til Strategi for Klimatilpasning 2014

Hvidovre Kommunalbestyrelse har på mødet den 26. juni besluttet at sende et forslag til Strategi for Klimatilpasning 2014 i offentlig høring fra den 30. juni til den 14. september 2014.

Strategi for Klimatilpasning 2014 opsummerer konsekvenserne for Hvidovre af de klimaændringer, der forudsiges af FNs klimapanel, IPPC, samt Danmarks Meteorologiske Institut. I Hvidovre er der især behov for at imødegå skader der opstår ved oversvømmelse ved skybrud samt oversvømmelser fra Harrestrup Å og Kalveboderne. Samtidig er der behov for fortsat udbygning af afløbssystemet til håndtering af daglig regn.

Med Strategi for Klimatilpasning 2014 ønsker Hvidovre Kommunalbestyrelse i rette tid at sikre kommunen mod de risici, der skabes af fremtidens klima. Det er visionen af klimaændringer og klimatilpasninger på sigt bidrager til at gøre kommunen til at bedre sted at bo og virke og klimatilpasningen ønskes samtidig gennemført ved brug af fleksible løsninger og med fokus på økonomi, demokrati og borgerinddragelse.

Du kan læse planen her: Forslag til Strategi for Klimatilpasning 2014

Eventuelle høringssvar sendes til By- og Teknikforvaltningen, bt@hvidovre.dk, senest 14. september 2014.

 

Miljøvurdering

Der er udarbejdet en miljøvurdering af Forslag til Strategi for Klimatilpasning 2014 efter lov om miljøvurdering af planer og programmer. 

Se miljøvurderingen her: Miljøvurdering af Klimatilpasningsplan Hvidovre Kommune

Du kan klage til Natur- og Miljøklagenævnet over denne afgørelse. Klagen skal sendes til Hvidovre Kommune, By- og Teknikforvaltningen, der sørger for at sende klagen videre. Kommunen skal have modtaget din klage senest den 28. juli 2014. Det er en betingelse for Natur- og Miljøklagenævnets behandling af klagen, at du indbetaler et gebyr på kr. 500. Læs mere om gebyrreglerne på klagenævnets hjemmeside: nmkn.dk