Referat - Kultur- og Fritidsudvalget den 2. juni 2015

Mødefakta

Dato: Tirsdag den 2. juni 2015
Mødetidspunkt: Kl. 18:00
Mødested: Sollentuna I

Medlemmer

 • Arne Bech (H)
 • Charlotte H. Larsen (O)
 • Maria Durhuus (A)
 • Niels Ulsing (F)
 • Ømer Kuscu (A)

Bemærkninger

Finn Gerdes deltog for Ømer Kuscu. Charlotte H. Larsen deltog til og med punkt 10.

Indholdsfortegnelse


1. Godkendelse af dagsorden

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 02-06-2015

Godkendt.


2. Meddelelser

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 02-06-2015

Der er fra Økonomiudvalget forslag om besøg hos Børnekulturhuset på Amager for Kommunalbestyrelsens medlemmer. Forvaltningen arrangerer besøget.

Der blev uddelt orientering om ”Stafet for Live” på Hvidovre Stadion i weekenden den 5. – 6. september.

Meddelelser taget til efterretning.

Bilag

 1. Stafet for Livet på Hvidovre Stadion 5. - 6. september 2015 (pdf)

3. Den kommunale sponsorpulje - 2015

Beslutningstema

Der skal foretages en fordeling af sponsorpuljens midler på baggrund af 13 foreningers ansøgninger om et kommunalt sponsorat.

Puljen er i 2015 på 500.000 kr. og der skal indgås 1-årige aftaler med de foreninger, som tildeles tilskud fra puljen.

Indstilling

Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

 1. at der i henhold til retningslinjer for den kommunale sponsorpulje foretages en fordeling af midler imellem ansøgerne

Sagsfremstilling

Kommunalbestyrelsen besluttede på mødet den 24. marts 2015, at godkende kriterier og retningslinjer for tilskud fra den kommunale sponsorpulje.

Klubber og foreninger i Hvidovre Kommune har haft mulighed for at ansøge den kommunale sponsorpulje frem til og med den 4. maj 2015. Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har i alt modtaget 13 kvalificerede ansøgninger, som alle hver især lever op til de af Kommunalbestyrelsen godkendte kriterier og retningslinjer.

For at komme i betragtning til et kommunalt sponsorat, har ansøger skulle dokumentere, at der leves op til ét eller flere af nedenstående krav:

 • Yder en målrettet indsats for kommunens børn og unge.
 • Foreningens resultater og arbejde giver en positiv omtale af Hvidovre Kommune i såvel den lokale som nationale presse.
 • Kunne dokumentere, at foreningen igennem de seneste år har præsteret flotte idrætspræstationer, og at de praktiserer et seriøst og ambitiøst eliteudviklingsprogram.

Nedenstående tabel giver et overblik over hvem ansøger er, hvilken indsats der ydes for kommunens børn og unge, deres resultater og målsætninger samt ansøgte beløb på sponsorat. Der ansøges i alt for 1.514.000 kr. Budgettet til sponsorpuljen udgør i år 500.000 kr. målrettet folkeoplysende foreninger.

Ansøger

Børn og unge

Resultater/målsætninger

Ansøgt beløb på sponsorat

Hvidovre Volleyball Klub

Arrangør af ”Leder for en dag”. Aktivt deltagende i ”Aktiv Sommer”, Fritid for dig” ”Kidsvolley” m.m.

Placeret i toppen af landets bedste række. Flotte resultater i ungdomsafdelingen.

Støtte til aflønning af cheftræner - 100.000 kr.

Støtte til aflønning af talenttræner - 90.000 kr.

I alt 190.000 kr.

Avedøre IF Fodboldafdeling

Styrke det eksisterende eliteudviklingsprogram. Satsning på at skabe større interesse for fodbold blandt de unge i Stationsbyen.

Målrettet indsats for at etablere sig i 2. division.

Skabe positiv omtale af bydelen Avedøre

Sponsoratet går til at styrke det sportslige og organisatoriske niveau

I alt 100.000 kr.

Hvidovre Kajakklub

Årlige idrætsdage for kommunens 6. og 7. klasser i samarbejde med kommunen. Styrke børne- og ungeafdelingen så man fortsat kan gøre sig gældende på topplan.

Klubben har præsteret på højt niveau i mange år med flere topplaceringer i lokale og internationale sammenhænge. Gode resultater på robanerne af U12, U14 og U16 roerne.

Løn til trænere 10.000 kr.

Afholdelse af træningsdage med skoler 10.000 kr. Støtte til indkøb af børnekajakker 30.000 kr.

I alt 50.000 kr.

Hvidovre Svømmeklub

Klubben har 18 svømmere på A-holdet i alderen 15-21 år og en målsætning om at være Vestegnens bedste svømmeklub. 

Medaljetager ved de seneste års Danske Mesterskaber. De sidste 3 år er svømmere fra klubben blevet udtaget til landsholdssamling. Pt. 80 svømmere organiseret i klubbens konkurrenceafdeling.

Sponsorat skal bruges til træningslejr inden de danske mesterskaber og til klubbens nye Elite+ projekt for klubbens bedste svømmere.

I alt 60.000 kr.

Hvidovre Ishockey Klub

Klubben vil styrke talentarbejdet ift. rekruttering og udvikling af ungdomsspillere. Divisionsholdet har præsteret godt i år, med spillere hovedsageligt under 25 år.

Opnået 3./4. plads i år i 1. division. Dameholdet blev danmarksmestre og U13-holdet fik bronze til både sjællands- og danmarksmesterskaberne.

Udnævnt af Team Danmark som kraftcenterklub. Danmarks næststørste klub målt på medlemmer.

Sponsoratet vil blive brugt på en vedvarende udbygning og fastholdelse af klubbens resultater, samt til hockeyudstyr og materialer bag kulissen.

I alt 175.000 kr.

Hvidovre IF Fodboldafdeling

Styrke ungdomselitearbejdet i klubben. Opgradere ungdomslicens på B-niveau til A-niveau inden for en toårig periode. Udvikle flere spillere til klubbens 1. hold.

To nuværende U17 spillere er inde omkring ungdomslandsholdet. Pladser i det landsdækkende U-DM for U17 og U19. Pt. én ud af 23 klubber på landsplan med ungdomslicens.

Løn til ansættelse af elitechef og talentansvarlig ift. klubbens eliteprojekt og imødekommelse af DBUs krav ifm. en licens på A-niveau.

I alt 300.000 kr.

Hvidovre Attack Floorball Club

Syv hold for børn i alderen 5-17 år og syv bredde- og elitehold for mænd og kvinder. Aktiv deltagende ved skoleforløb, Sjov Lørdag, Fritid For Dig m.m. Seriøst elitearbejde. Inden for de seneste år udklækket nogle af Danmarks bedste floorballspillere med gode resultater til følge.

Herreholdet var i pokalsemifinale i 2014 og rykkede op i den bedste række. I 2015 har de vundet DM-bronze og været i pokalfinalen. Klubben råder over Danmarks bedste træner og spiller. Fem spillere i landsholdets bruttotrup.

Elitedamerne er den 3. bedste klub i øst-Danmark.

Damer og herrer skal etablere sig i top 4 og vinde DM-guld senest i 2020.

Sponsoratet skal bruges til træningslejre, kurser og specialtræninger, der kan øge kvaliteten af klubbens elitearbejde.

I alt 100.000 kr.

Hvidovre Skøjte Klub

Efter en truende konkurs i 2013 er udviklingen blevet vendt. Klubben har fået 100 nye medlemmer og satser både på tilbud for bredden og eliten.

Vil på sigt gerne have flere konkurrenceløbere, som kan profilere klubben og kommunen.

Sponsoratet skal bruges til træningslejre, balletundervisning og beklædning til deltagere i konkurrencer

I alt 49.000 kr.

Hvidovre Tennis

Tilbyder træning til børn fra 2-års alderen. Er ved at udvikle juniortræningen (10-18 år), så den forhåbentlig kan holde endnu flere fast i sporten. Juniorelite-gruppen er vokset og deres niveau er markant forbedret.

Klubben har etableret sig i toppen af dansk tennis for både hold og individuelt i stort set alle aldre. Målsætning om medaljer for damer og herrer i elitedivisionen i 2015 eller 2016.

I 2014 kvalificerede begge senior elitedivisionshold sig til mellemspillet blandt de 8 bedste klubber i Danmark. Klubbens U18 drengehold vandt bronzemedaljer i den bedste række. Derudover har klubbens spillere vundet medaljer ved DM og SM.

Udvikling af forholdene for klubbens bedste hold og talenter. Herunder deltagelse i turneringer i Danmark og udlandet. Opretholdelse og vedligeholdelse af klubbens elite set-up.

I alt 100.000 kr.

Hvidovre IF Håndbold

Arrangerer hvert år håndboldskole for klubbens spillere og andre interesserede børn og unge.

Håber at kunne tiltrække håndboldkaravanen.

Vil meget gerne hjælpe til i forhold til den nye folkeskolereform.

Målsætning om avancement for klubbens bedste herre- og damehold til 1. division. Klubbens u-14, u-16 og u-18 hold skal bibeholde deres placeringer i 1. og 2. division.

Sponsoratet skal bruges til indkøb af nyt spilletøj og træningsdragter til klubbens bedste herre- og damehold, samt tøj til trænerteam og stab

I alt 50.000 kr.

Hvidovre Gymnastik

Stigende interesse for Team-Gym gymnastik hos piger og drenge i aldersgruppen 7-10 år. Der arbejdes på at skaffe flere kompetente og interesserede trænere til aldersgruppen 3-7 år. Pt. er der lang venteliste hertil. Populære Far/Mor og børn hold, småbørnshold for drenge og piger, solstrålerne m.m.

Klubbens konkurrenceniveau på landsplan er i top 30. Målsætning om, at klubbens 8-10 konkurrencehold inden for en toårig periode skal placere sig i top 16 ved lokale- og landsdækkende konkurrencer. De yngste hold er i top 16. U8 holdet vandt guldmedaljer i år ved SM og de 2 U13 hold vandt bronze.

Sponsoratet skal bruges til instruktørtimer for at fastholde og udvikle klubbens gymnaster, og til at oplære nye instruktører.

I alt 100.000 kr.

Hvidovre Atletik og Motion

Klubben er med- og hovedarrangør på det årlige Hvidovreløb, hvor mange af byens børn og unge deltager samt Skole OL for kommunens 4.-7. klasser, Holmestafetten og Copenhagen Open.

I 2013 blev klubben udnævnt som det første DAF Talentcenter af Dansk Atletik Forbund. Klubben har fået flere atleter til landsholdet, profiler der kandiderer til internationale atletikmesterskaber og markeret sig positivt med mænd og kvinder placeret i Elitedivisionen.

Sponsoratet skal bruges til igangsættelse og udvikling af nye aktiviteter og det stigende idrætslige niveau. Øgede krav til en mere professionel organisation betyder, at klubben gerne vil ansætte en sports- og ungdomschef på min. Halvtid.

I alt 200.000 kr.

Hvidovre Bordtennisklub

Stadig stigende ungdomsafdeling i klubben trods nedgang for sporten på landsplan. Fokus på klubbens yngre piger og drenge hvoraf 3 spillere er med helt fremme i deres årgange og potientielle landsholdsaspiranter.

Målsætningen inden for de næste to år er, at have et hold i drenge- og pige divisionen, udelukkende bestående af Hvidovrespillere. Et hold i juniordivisionen. Etablere et elitetræningsmiljø for klubbens bedste spillere, med træning og trænere på et højt niveau. Fastholde spillere med landsholdspotentiale.

Sponsoratet skal bruges til at udvikle klubbens bedste spillere med kvalificerede og uddannede trænere. Penge til transport, kost og logi ifm. stævner i ind- og udland samt penge til materialer - heriblandt bolde, som er en stor udgift for klubben.

I alt 40.000 Kr.

I alt ansøgt

1.514.000 kr.

Kultur- og Fritidsafdelingen vil i samarbejde med de foreninger, som tildeles tilskud fra sponsorpuljen udarbejde aftaler, som beskriver hvorledes den enkelte forening kan opfylde kravene.

Der udarbejdes således ikke ensartede aftaler til alle foreninger, da udgifterne forbundet med opfyldelsen af kravene kan have større økonomiske konsekvenser for den enkelte forening

Årets sponsorater træder i kraft den 1. juli og er gældende til om med den 30. juni 2016.

Retsgrundlag

Der er ikke noget retsgrundlag for beslutningen.

Politiske beslutninger og aftaler

Kommunalbestyrelsen besluttede på deres møde den 24. marts 2015 at godkende retningslinjerne for tildeling af midler fra den kommunale sponsorpulje.

Økonomiske konsekvenser

Der er ansøgninger for i alt 1.514.000 kr.

Der er afsat 500.000 kr. i budgettet til den kommunale sponsorpulje.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 02-06-2015

Det anbefales, at der bevilges tilskud fra den kommunale sponsorpulje til følgende klubber:

Hvidovre Volleyball Klub – 50.000 kr.

Avedøre IF Fodboldafdeling – 45.000 kr.

Hvidovre Kajakklub – 35.000 kr.

Hvidovre Svømmeklub – 40.000 kr.

Hvidovre Ishockey Klub – 40.000 kr.

Hvidovre IF Fodboldafdeling – 50.000 kr.

Hvidovre Attack Floorball Klub – 40.000 kr.

Hvidovre Skøjte Klub – 30.000 kr.

Hvidovre Tennis Klub – 40.000 kr.

Hvidovre IF Håndbold – 45.000 kr.

Hvidovre Gymnastik – 35.000 kr.

Hvidovre Atletik og Motion – 45.000 kr.

Hvidovre Bordtennisklub – 25.000 kr.

Der bevilges et samlet beløb på 520.000 kr.

Kultur- og Fritidsudvalget dækker merforbruget på 20.000 kr. af puljen til kulturelle arrangementer.

Bilag

 1. Ansøgning til den kommunale sponsorpulje - Hvidovre Bordtennis Klub (pdf)
 2. Ansøgning til sponsorpuljen - Hvidovre Skøjte Klub (pdf)
 3. Ansøgning til Sponsorpuljen - Hvidovre Atletik og Motion (pdf)
 4. Ansøgning til den kommunale sponsorpulje - Hvidovre Kajakklub (pdf)
 5. Ansøgning til den kommunale sponsorpulje - Hvidovre Volleyball Klub (pdf)
 6. Ansøgning til den kommunale sponsorpulje - Avedøre IF Fodbold (pdf)
 7. Ansøgning til sponsorpuljen - Hvidovre Tennis (pdf)
 8. Hvidovre Tennis - Kravsmatrix (pdf)
 9. Ansøgning til kommunal sponsorpulje - HIF Fodbold (pdf)
 10. Ansøgning sponsorpulje 2015 - HvIK (pdf)
 11. Ansøgning - HIF Håndbold (pdf)
 12. Ansøgning Sponsorpuljen - Hvidovre Gymnastik af 1937 (docx)
 13. Ansøgning til sponsorpuljen - Hvidovre Attack FC (pdf)
 14. Ansøgning til den kommunale sponsorpulje - Hvidovre Svømmeklub (pdf)

4. Budget 2016-2019 - Kultur- og Fritidsudvalget

Beslutningstema

I forbindelse med processen for budget 2016 forelægges de udarbejdede budgetanalyser for udvalgets område med henblik på drøftelse inden fremlæggelse på budgettemadagen den 19. juni 2015.

Indstilling

Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget

 1. at drøfte de på udvalgets område udarbejdede budgetanalyser indeholdende driftsomprioriteringer 

Sagsfremstilling

Økonomiudvalget godkendte den 2. marts 2015 følgende proces for Budget 2016-2019:

·Det enkelte fagudvalg arbejder med omprioriteringsforslag. Hvert fagudvalg drøfter omprioriteringsmuligheder og -ønsker inden for eget område og på den baggrund kan udvalget foreslå budgetneutrale omprioriteringer. Dvs. at der ved forslag til aktivitetsudvidelser skal ske en samtidig anvisning af mulig finansiering i det enkelte fagudvalg.

·Med henblik på at understøtte omprioriteringsdrøftelserne i fagudvalgene iværksættes budgetanalyser i alle forvaltninger som led i det almindelige budgetarbejde.

·Der gennemføres en målrettet administrativt drevet proces til prioritering af anlægsprojekter for 2016-2019.

Af procesplanen fremgår, at der i perioden april til juni afholdes tre ordinære møder i hvert fagudvalg med henblik på, at der til mødet i juni måned foreligger færdige budgetanalyser indeholdende omprioriteringsforslag.

Følgende analyser er udarbejdet på udvalgets område:

 • Motionscentret
 • Tilbagevendende ansøgninger fra kulturinstitutioner

Forvaltningen vil på udvalgets møde forelægge de færdige analyser.

Der afholdes budgettemadag i Kommunalbestyrelsen den 19. juni 2015 og her fremlægges det enkelte fagudvalgs forslag til driftsomprioriteringer.

Budgetmateriale til fagudvalgsmøderne i august udsendes 31. juli 2015 til Kommunalbestyrelsen samt til de høringsberettigede parter. På udvalgsmøderne i august behandles forslag til driftsomprioriteringer. Herudover drøftes status på budgettet for fagudvalgets område.

Der afholdes budgetseminar i Kommunalbestyrelsen den 28. august, hvor udfordringerne i budgettet drøftes. På budgetseminariet indbydes hele Kommunalbestyrelsen til drøftelser på baggrund af basisbudgettet samt materialet udarbejdet vedrørende drift og anlæg. Indkomne høringssvar indgår i drøftelserne på budgetseminariet.

Retsgrundlag

Ingen bemærkninger.

Politiske beslutninger og aftaler

Indstillingen skal ses som et led i budgetprocessen for 2016-2019 jf. beslutning i Økonomiudvalget 2. marts 2015.

Økonomiske konsekvenser

Der er ingen økonomiske konsekvenser på nuværende tidspunkt.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 02-06-2015

Budgetanalyser blev drøftet.

Bilag

 1. Kultur- og Fritidsudvalget Budgetanalyse Tilbagevendende ansøgninger fra kulturinstitutioner (pdf)
 2. Kultur- og Fritidsudvalget Budgetanalyse Motionscenteret (pdf)

5. Allonge til reklameaftale for opvisningshallen i Frihedens Idrætscenter

Beslutningstema

Der skal tages stilling til ansøgning fra Hvidovre Ishockey Klub om opsætning af to reklameskilte på facaden af Frihedens Idrætscenter ud mod Gl. Køge Landevej. Reklameskiltene vil have en størrelse på 9x3 meter.

Indstilling

Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

 1. at godkende allonge til reklameaftale for opvisningshallen i Frihedens Idrætscenter mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre Ishockey Klub, hvori der gives tilladelse til opsætning af to facadeskilte på 9x3 meter.

Sagsfremstilling

På Kommunalbestyrelsens møde den 26. maj 2015 blev det besluttet, at skiltning i, på og ved Frihedens Idrætscenter sker på baggrund af ansøgning til Kultur- og Fritidsudvalget, Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen.

Hvidovre Ishockey Klub har på denne baggrund indsendt ansøgning om opsætning af to reklameskilte på facaden af Frihedens Idrætscenter ud mod Gl. Køge Landevej. Reklamerne vil have en størrelse på 9x3 meter.

På baggrund af Hvidovre Ishockey Klubs ansøgning har Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen udarbejdet en allonge til reklameaftalen for opvisningshallen i Frihedens Idrætscenter mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre Ishockey Klub.

Opsætningen af reklameskilte med arenanavn skal ske inden for gældende lokalplansrammer, og Hvidovre Ishockey Klub skal søge om byggetilladelse hos Kultur-, Teknik-, Miljø-, og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Plan- og Miljøafdelingen før opsætning og ibrugtagning af skiltene.

Det er vigtigt for Hvidovre Ishockey Klubs navnesponsoraftale og klubbens økonomi, at sagen behandles inden 1. juli 2015, fra hvilken dato navnesponsoraftalen træder i kraft.

Retsgrundlag

Der er ikke noget retsgrundlag for beslutningen.

Politiske beslutninger og aftaler

På Kommunalbestyrelsens møde den 26. maj 2015 blev det besluttet, at skiltning i, på og ved Frihedens Idrætscenter sker på baggrund af ansøgning til Kultur- og Fritidsudvalget, Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen.

Hvidovre Ishockey Klub skal derfor indsende en ansøgning om opsætning af yderligere skilte ved Frihedens Idrætscenter.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 02-06-2015

Gruppe F og Liste H anbefaler, at allongen godkendes.

Gruppe A og O afventer stillingtagen til kommunalbestyrelsen.

Bilag

 1. Skilt 2 vedr. arenanavn - placering på bygning vest (jpg)
 2. Skilt1 vedr. arenanavn - placering på bygning øst (jpg)
 3. Ansøgning af skilte vedr. arenanavn (msg)
 4. Allonge til reklameaftale for opvisningshallen i Frihedens Idrætscenter (pdf)

6. Ansøgning om tilskud til sanddag 2015 - ARKEN

Beslutningstema

ARKEN – Museum for moderne kunst arrangerer igen i år sanddag for skoler og daginstitutioner fra Region Hovedstaden og Sjælland. Der søges om økonomisk tilskud til arrangementet.

Indstilling

Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget

 1. at tage stilling til ansøgning fra ARKEN – Museum for moderne kunst om tilskud på 5.000 kr. til afholdelse af Sanddag 2015.

Sagsfremstilling

ARKEN – Museum for moderne kunst – afholder hvert år Sanddag. Årets arrangement er planlagt til den 12. juni 2015.

Sanddag er et arrangement hvor Region Hovedstaden og Sjællands skoler og daginstitutioner inviteres til at deltage. Børnene skal udforme sandskulpturer og slotte ud fra årets tema, der dette år er inspireret af museets udstilling Kunst i sollys.

Efter fejring af de bedste skulpturer, vil dagen blive afsluttet med en koncert med WonderBrazz.

Retsgrundlag

Der er ikke noget retsgrundlag for beslutningen.

Politiske beslutninger og aftaler

Kultur- og fritidsudvalget har de seneste år støttet arrangementet med 5.000 kr.

Økonomiske konsekvenser

Der søges om tilskud på 5.000 kr.

Der resterer følgende beløb på Kultur- og fritidsudvalgets puljer.

Profileringspuljen

28.825 kr.

Rådighedspuljen

45.234 kr.

Puljen til kulturelle arrangementer

164.916 kr.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 02-06-2015

Der bevilges tilskud på 5.000 kr. Tilskuddet ydes af puljen til kulturelle aktiviteter.

Bilag

 1. Ansøgning om tilskud til sanddag 2015 - ARKEN (pdf)

7. Ansøgning om opbevaringsskab - Vi strikker med hjertet

Beslutningstema

Foreningen ’Vi strikker med hjertet’ søger om økonomisk tilskud til indkøb af opbevaringsskab. Foreningen strikker brystproteser til brystopererede kvinder.

Indstilling

Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget

 1. at godkende foreningen Vi strikker med Hjertets ansøgning om tilskud på 5.678 kr. til indkøb af opbevaringsskab.

Sagsfremstilling

’Vi strikker med hjertet’ har fremsendt ansøgning om tilskud til indkøb af opbevaringsskab.

Foreningen har fået tildelt lokaler på Holmegårdsskolen, hvor de strikker proteser til brystopererede kvinder. Foreningen mangler et sted, hvor de kan opbevare deres garn og proteserne og søger på denne baggrund om tilskud til et skab.

Retsgrundlag

Der er ikke noget retsgrundlag for beslutningen.

Politiske beslutninger og aftaler

Ingen bemærkninger.

Økonomiske konsekvenser

Der søges om tilskud på 5.678 kr. til indkøb af opbevaringsskab.

Der resterer følgende beløb på kultur- og fritidsudvalgets puljer.

Profileringspuljen

28.825 kr.

Rådighedspuljen

45.234 kr.

Puljen til kulturelle arrangementer

164.916 kr.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 02-06-2015

Ansøgningen imødekommes. Tilskuddet ydes af rådighedspuljen.


8. Ansøgning fra Hvidovre Svømmeklub om ændring af brug af tilskud fra Engangspuljen 2015

Beslutningstema

Kultur- og Fritidsudvalget bedes beslutte om ansøgningen fra Hvidovre Svømmeklub vedr. ændring af brug af Engangspuljetilskud 2015 kan godkendes.

Foreningen har fået bevilget et Engangspuljetilskud til indkøb af 2 stk. startsskamler med platform, men de ønsker i stedet at indkøbe en ny trappe til bassinet.

Indstilling

Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget

 1. at tage stilling til Hvidovre Svømmeklubs ansøgning om ændring af brug af deres tildelte Engangspuljetilskud 2015 på i alt 16.334 kr.

Sagsfremstilling

Hvidovre Svømmeklub (Foreningen) ansøger om lov til at ændre brugen af deres tildelte Engangspuljetilskud 2015 på i alt 16.334 kr. (se bilag).

Foreningen fik tildelt Engangspuljetilskuddet på Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3. marts 2015. Udvalget besluttede, at tilskuddet blev bevilget til indkøb af 2 stk. startsskamler. Disse startsskamler er dog blevet indkøbt/opsat af Frihedens Idrætscenter.

Foreningen ønsker derfor, at ændre brugen af tilskud til indkøb af en ny trappe til bassinet.

Prisen for en ny trappe forventes at ligge på ca. 50.000 kr.

Dertil kommer en monteringsudgift på ca. 4.000-5.000 kr.

Den nye trappe vil kunne hejses op/ned fra loftet. Dette vil give en bedre udnyttelse af bassinet.

Kultur- og Fritidsafdelingen har været i dialog med foreningen. Foreningen bekræfter, at de vil dække merudgiften til indkøb af trappen.

Foreningen har ligeledes været i dialog med halinspektøren (Allan Rønberg) i Frihedens Idrætscenter, som bekræfter at den nuværende trappe har været repareret flere gange og trænger til en opgradering (se bilag).

Såfremt foreningens ansøgning imødekommes, vil halinspektøren tage kontakt til leverandøren med henblik på at identificere den optimale løsning for alle parter.

Retsgrundlag

Der er ikke noget retsgrundlag for beslutningen.

Politiske beslutninger og aftaler

Foreningen fik tildelt Engangspuljetilskuddet på Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3. marts 2015.

Økonomiske konsekvenser

Ingen økonomiske konsekvenser for Hvidovre Kommune.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 02-06-2015

Godkendt.

Bilag

 1. Ansøgning om ændring af brug af Engangspuljetilskud 2015 fra Hvidovre Svømmeklub (pdf)
 2. Mail fra Hvidovre Svømmeklub vedr. bekræftigelse på dækning af restbeløb samt dialog med halinspektør i Frihedens Idrætscenter. (pdf)

9. Ansøgning om tilskud til Frivillig Fredag/Frivillighedsugen 2015

Beslutningstema

Der søges om tilskud til at markere Frivillighedsugen (uge 39) samt at fejre Hvidovres frivillige i den nationale Frivillig Fredag, som i år ligger den 25. september 2015.

Indstilling

Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget

 1. at godkende ansøgning om tilskud på 18.350 kr. til markering af Frivillig Fredag og Frivillighedsugen 2015 

Sagsfremstilling

Den nationale Frivillig Fredag falder i år på den 25. september. Fejringen af de frivilliges arbejde skal også markeres i Hvidovre.

I samarbejde med en frivillig arrangørgruppe har tre kommunalt ansatte medarbejdere sammensat et program, som i ugen op til Frivillig Fredag vil sætte fokus på de frivilliges arbejde.

Af arrangementer i ugens løb har arrangørgruppen fremhævet fortsættelsen af TørreSnoren og GadeGalleriet samt torsdags fyraftensmøde.

Frivillig Fredag vil blive markeret med en festdag, hvor indholdet bl.a. vil være det store hvidovrianske kaffe- og kagebord, improteater m.m.

Arrangørgruppens ansøgning beskriver de enkelte aktiviteter nærmere.

Retsgrundlag

Der er ikke noget retsgrundlag for beslutningen.

Politiske beslutninger og aftaler

Kultur- og fritidsudvalget har tidligere behandlet ansøgninger vedr. Frivillig Fredag Og Frivillighedsugen.

I 2012 blev der bevilget tilskud på 8.000 kr. til fejringen af Frivillig Fredag.

I 2013 blev der bevilget tilskud på 20.000 kr. til fejring af Frivillighedsugen og Frivillig Fredag.

Økonomiske konsekvenser

Der søges om tilskud på 18.350 kr.

Der resterer følgende beløb på kultur- og fritidsudvalgets puljer.

Profileringspuljen

28.825 kr.

Rådighedspuljen

45.234 kr.

Puljen til kulturelle arrangementer

164.916 kr.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 02-06-2015

Godkendt. Tilskuddet ydes af puljen til kulturelle aktiviteter.

Bilag

 1. Ansøgning om tilskud til Frivillig Fredag/Frivillighedsuge 2015 (pdf)

10. Hvidovre Sejlklub Suset - Revideret ansøgning om tilskud til DM

Beslutningstema

Hvidovre Sejlklub Suset arrangerer i den sidste uge i august årets danmarksmesterskab i BB10 M-bådklassen.

Klubben har tidligere fået bevilget tilskud til stævnet, men ønsker at ændre anvendelsen af det bevilgede beløb.

Indstilling

Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget

 1. at tage stilling til Hvidovre Sejlklub Susets ansøgning om ændret brug af bevilget tilskud
 2. at taget stilling til Hvidovre Sejlklub Susets ansøgning om tilskud til erindrings t-shirts til deltagere.

Sagsfremstilling

På møde den 7. april behandlede Kultur- og Fritidsudvalget en ansøgning fra Hvidovre Sejlklub Suset (Suset) om tilskud til afholdelse af DM for BB10 m-bådklassen.

Suset ansøgte om et tilskud på 25.000 kr. Udvalget besluttede at bevilge et tilskud på 7.000 kr., som skulle bruges til brændstof til følgebåde, leje af toiletvogn, samt leje af borde og stole.

På baggrund af manglende indtægter fra eksterne sponsorer, har Suset henvendt sig for at høre, om det er muligt at ændre brugen af det bevilgede tilskud.

Suset ønsker at bruge tilskuddet til brændstof til følgebåde samt bespisning af de frivillige hjælpere.

I Susets oprindelige ansøgning var der bl.a. et punkt om tilskud til udarbejdelse af t-shirts, som skulle være en erindringsgave til deltagerne fra klubben og kommunen. Klubben fik ikke tilskud til dette, og det har heller ikke været muligt at finde finansiering andetsteds. På den baggrund ansøger Suset om tilskud på 10.000 kr. til t-shirts til alle deltagere.

T-shirtens design er vedhæftet sagen.

Retsgrundlag

Der er ikke noget retsgrundlag for beslutningen.

Politiske beslutninger og aftaler

Kultur- og Fritidsudvalget bevilgede 7.000 kr. på møde den 7. april til Hvidovre Sejlklub Susets DM arrangement for BB10 m-bådklassen.

Økonomiske konsekvenser

Der søges om et yderligere tilskud på 10.000 kr. til udarbejdelse af erindrings t-shirts til deltagerne.

Der resterer følgende beløb på Kultur- og Fritidsudvalgets puljer.

Profileringspuljen

28.825 kr.

Rådighedspuljen

45.234 kr.

Puljen til kulturelle arrangementer

164.916 kr.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 02-06-2015

Ad 1. – 2. Der ydes et samlet tilskud på 17.000 kr. Tilskuddet ydes af profileringspuljen.

Det påpeges, at Hvidovre Kommunes logo skal fremgå af erindrings t-shirten.

Bilag

 1. Design - T-shirt (pdf)

11. Afholdelse af Shinson Hapkido sommerlejr i Hvidovre i 2017

Beslutningstema

Shinson Hapkido Hvidovre ønsker i sommeren 2017 at afholde den årlige internationale Shinson Hapkido lejr. Det er tænkt, at lejren skal placeres i området omkring Hvidovre Stadion og Dansborgskolen.

Kultur- og Fritidsudvalget har tidligere givet en positiv tilkendegivelse i forhold til ansøgningen, men Shinson Hapkido Hvidovre skal nu give en endelig tilbagemelding til det internationale forbund, og ønsker på denne baggrund en officiel godkendelse af deres ansøgning.

Indstilling

Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget

 1. at tage stilling til Shinson Hapkido Hvidovres ansøgning om afholdelse af international sommerlejr i Hvidovre i 2017.

Sagsfremstilling

Det internationale Shinson Hapkido forbund (ISHA) afholder hvert år i uge 30 eller 31 en sommerlejr af en uges varighed. Lejren afholdes skiftevis i Tyskland, Schweiz, Belgien og Danmark.

Shinson Hapkido Hvidovre har kontaktet Hvidovre Kommune med henblik på at afholde den internationale sommerlejr i Hvidovre i 2017.

Sommerlejren forventes at tiltrække 1000-1200 deltagere. Der er brug for store udendørs arealer til træning og overnatning samt en indendørs fælleshal, som kan bruges til spisesal m.m.

Shinson Hapkido Hvidovre vurderer at området omkring Hvidovre stadion, Dansborghallen og -skolen samt Frihedens Idrætscenter, vil være den ideelle placering af lejren.

På Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 13. januar 2015 gav udvalget udtryk for, at de var imødekommende overfor ansøgningen fra Shinson Hapkido Hvidovre om afholdelse af international sommerlejr i Hvidovre i 2017.

Udvalget anbefalede ligeledes, at forvaltningen gik i nærmere dialog med Shinson Hapkido Hvidovre, samt brugere af Hvidovre Stadion omkring afviklingen af sommerlejren.

Der har efterfølgende været afholdt to møder – 18. marts og 12. maj - mellem forvaltningen, Shinson Hapkido Hvidovre og brugerne på Hvidovre Stadion.

Foreningerne på Hvidovre Stadion har i udgangspunktet været positivt indstillet overfor Shinson Hapkido Hvidovres forslag om placering af sommerlejr på Hvidovre Stadion.

Brugerne af Hvidovre Stadion var meget interesseret i at arrangementet blev afholdt så tidligt som muligt. HIF Fodbold og Hvidovre Fodbold A/S har bl.a. påpeget, at sommerlejren ligger meget tæt på deres sæsonstart.

På den baggrund har Shinson Hapkido Hvidovre kontaktet deres internationale forbund. De er nået til enighed om at sommerlejren afholdes i uge 30 – 22. juli – 28. juli 2017.

Herved kan Hvidovre Tennis Klub afholde deres turnering i uge 31 uden forstyrrelser fra sommerlejren.

HIF Fodbold og Hvidovre Fodbold A/S har været skeptiske omkring fodboldbanernes stand efter sommerlejren. Nervøsiteten skyldes den teltlejr, som deltagerne i sommerlejren skal bo i.

Bekymringerne går især på banernes stand, såfremt sommerlejren bliver plaget af dårligt vejr med regn. Ligeledes er der usikkerhed om græssets beskaffenhed efter en uge med telte.

Det er ikke muligt at tage højde for vejrsituationen under sommerlejren, men stadioninspektøren fra Hvidovre/Avedøre Stadion har påpeget, at hun og hendes personale før, under og efter sommerlejren vil være meget opmærksomme på græssets vækstbetingelser. Det er vurderingen, at græsset vil kunne benyttes på trods af eventuelle gule pletter i græsplænen, som følge af teltlejren.

Stadioninspektøren påpeger samtidig at der kan være nogle udfordringer med de gangstier, der vil blive imellem teltene, og især i tilfælde af dårligt vejr.

Hvidovre Atletik og Motions største udfordring er, at sommerlejren er placeret i perioden lige op til deres DM. Det er således en særdeles vigtig træningsperiode for klubben. Løsningen for Hvidovre Atletik og Motion er hvis de kan få adgang til bane 1/atletikstadion efter kl. 18. Shinson Hapkido Hvidovre vil arbejde for, at deres aktiviteter efter kl. 18 ikke foregår på bane 1/atletikstadionet.

Hvidovre Atletik og Motion opfordrer ligeledes til, at der findes andre parkeringsmuligheder til sommerlejrens deltagere end grusbanen ved Friheden.

Retsgrundlag

Der er ikke noget retsgrundlag for beslutningen.

Politiske beslutninger og aftaler

På Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 13. januar 2015 gav udvalget udtryk for at de var imødekommende overfor ansøgning fra Shinson Hapkido Hvidovre om afholdelse af international sommerlejr i Hvidovre i 2017.

Udvalget anbefalede ligeledes, at forvaltningen gik i nærmere dialog med Shinson Hapkido Hvidovre, samt brugere af Hvidovre Stadion omkring afviklingen af sommerlejren.

Økonomiske konsekvenser

De økonomiske konsekvenser for Hvidovre Kommune er ikke kendt på nuværende tidspunkt.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 02-06-2015

Henvendelse fra Shinson Hapkido Hvidovre uddelt til udvalget.

Ansøgningen godkendes.

Bilag

 1. Henvendelse fra Shinson Hapkido (pdf)

12. Forpagtningsaftale mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre IF Håndbold for perioden 1. august 2015 til 31. juli 2019

Beslutningstema

Der skal tages stilling til ny forpagtningsaftale mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre IF Håndbold, vedrørende cafeteriet ’Grotten’ i Dansborghallen, for perioden 1. august 2015 – 31. juli 2019.

Støtteforeningen HIF Håndbold Venner, som de nuværende forpagtere, har opsagt forpagtningsaftalen i overensstemmelse med aftalens § 3. stk. 3.

Indstilling

Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

 1. at godkende forpagtningsaftale mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre IF Håndbold for perioden 1. august 2015 – 31. juli 2019

Sagsfremstilling

Kultur- og Fritidsafdelingen har den 10. marts 2015 modtaget en opsigelse fra HIF Håndbold Venner på forpagtningsaftale, gældende for cafeteriet ’Grotten’ i Dansborghallen, mellem Hvidovre Kommune og HIF Håndbold Venner. Indeværende forpagtningsperiode løber frem til og med 31. juli 2017.

HIF Håndbold Venner begrunder deres opsigelse med, at indtjeningen igennem de seneste år er faldet, og dermed ikke står mål med de kræfter, det kræver at drive forpagtningen. Foreningen ser dog fortsat sin berettigelse som støtteforening, og det fremadrettede fokusområde bliver i stedet, at planlægge og gennemføre diverse støtteaktiviteter for klubben såsom bankospil, salg af lodder og målaktier m.m. med henblik på at skaffe økonomisk tilskud til driften af Hvidovre IF Håndbold. 

Hvidovre IF Håndbold ønsker fremadrettet at overtage forpagtningen af cafeteriet ’Grotten’. Klubben har fremsendt ansøgning til Kultur, Miljø og Vækst om indgåelse af forpagtningsaftale mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre IF Håndbold for perioden 1. august 2015 – 31. juli 2019.

Klubbens motivation for at overtage forpagtningen skal ses i lyset af, at cafeteriet/kiosken med årene er blevet et væsentligt omdrejningspunkt for det sociale liv i klubben.

Forpagtningsaftalens vilkår står uændret i henhold til indeværende aftale.

Retsgrundlag

Der er ikke noget retsgrundlag for beslutningen.

Politiske beslutninger og aftaler

Kommunalbestyrelsen godkendte forpagtningsaftale mellem Hvidovre Kommune og HIF Håndbold Venner den 28. august 2012.

Økonomiske konsekvenser

Forpagteren betaler månedligt en afgift for el, vand og varme som i 2015 udgør 389 kr. Afgiften betales månedsvis bagud og forpagteren er fritaget for opkrævning i juli måned.

Afgiften fremskrives efter KL’s pris- og lønskøn pr. 1. januar.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 02-06-2015

Anbefales godkendt.

Bilag

 1. Forpaftningsaftale mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre IF Håndbold (pdf)

13. Brugsretsaftale mellem Hvidovre Kommune og DUI Leg og Virke

Beslutningstema

Der skal godkendes ny brugsretsaftale mellem Hvidovre Kommune og DUI Leg og Virke for perioden 1. juli 2015 – 30. juni 2019.

Indstilling

Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

 1. at godkende brugsretsaftale mellem Hvidovre Kommune og DUI Leg og Virke for perioden 1. juli 2015 – 30. juni 2019

Sagsfremstilling

Kommunalbestyrelsen godkendte på mødet den 31. august 2010 brugsretsaftale mellem Hvidovre Kommune og DUI Leg og Virke vedrørende brugen af lokaler på adressen Hvidovrevej 510.  

I forbindelse med Ungeindsatsens fraflytning fra lokalerne på Hvidovrevej 510 til Enghøjhuset i Avedøre, er der blevet frigivet arealer i bygningen. Dette har givet mulighed for en sammenlægning af Børnehuset Friheden med Børnehuset Myretuen på adressen, hvilket også har betydet en større ombygning af huset, så det i dag både kan rumme institutionens børn, personale og ledelse samt DUI Leg og Virke.

Det har været nødvendigt, at flytte DUI Leg og Virke til andre lokaler i huset, for at udnytte faciliteterne bedst mulig. Hertil skal det bemærkes, at der har været en god og tæt dialog med de respektive beboere i forbindelse med ombygning, fordeling og sambrug af lokaler.

Den nye brugsretsaftale lægger i højere grad op til større sambrug af lokaler og faciliteter end den nuværende aftale, hvorfor der i aftalens § 7. stk. 5. er tilføjet, at: bruger afholder kvartalsvise møder med Børnehuset Myretuen/Friheden. Her drøftes og evalueres på kontraktens forhold. Herunder sambrug af vaskerum, køkken, salen, toiletter, projektrum og andre forefaldende punkter.

Der er til aftalen udarbejdet en oversigt over brugers sambrugs- og brugsret over lokaler og faciliteter i det udlånte.

Aftalen har været til udtalelse hos DUI Leg og Virke, Boligselskabet Friheden, Børnehuset Myretuen/Friheden og Juridisk Afdeling, hvortil der ingen bemærkninger har været.

Retsgrundlag

Der er ikke noget retsgrundlag for beslutningen.

Politiske beslutninger og aftaler

Ingen bemærkninger.

Økonomiske konsekvenser

Ingen økonomiske konsekvenser for Hvidovre Kommune.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 02-06-2015

Anbefales godkendt.

Bilag

 1. Brugsretsaftale mellem Hvidovre Kommune og DUI Leg og Virke (pdf)

14. Fællesmøde mellem Børne- og Undervisningsudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget

Beslutningstema

Udvalgene skal beslutte en dato for et fællesmøde mellem Børne- og Undervisningsudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget samt drøfte forslag til de temaer, de ønsker at drøfte på fællesmødet.

Indstilling

Børn og Velfærd indstiller til Børne- og Undervisningsudvalget og Kultur, Miljø og Vækst indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget

 1. at godkende at der afholdes et fællesmøde mellem Børne- og Undervisningsudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget den 30. september 2015 kl. 16.00 – 17.00
 2. at komme med forslag til emner der ønskes drøftet på mødet

Sagsfremstilling

Formændene for Børne- og Undervisningsudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget ønsker at afholde et fællesmøde mellem de to udvalg.

Forvaltningen foreslår at fællesmødet afholdes torsdag den 30. september 2015 kl. 16.00 – 17.00 forud for møde i Børne- og Undervisningsudvalget.

Retsgrundlag

Der er ikke noget retsgrundlag for beslutningen.

Politiske beslutninger og aftaler

Ingen bemærkninger.

Økonomiske konsekvenser

Ingen økonomiske konsekvenser for Hvidovre Kommune.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 02-06-2015

Ad 1. Godkendt.

Kultur- og Fritidsudvalget beslutter samtidig, at deres ordinære møde den 1. oktober ændres til den 30. september kl. 14-16.

Ad 2. Hvordan bygger vi bro mellem Kultur- og Fritidsudvalgets og Børne- og Undervisnings udvalgsområder, således at der sker et styrket samarbejde indenfor bl.a.:

- Bevægelse og motion

- Eliteklasser

- Samarbejde på biblioteksområdet


15. Eventuelt

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 02-06-2015

Maria Durhuus (A) spurgte til muligheden for at få Legeskibet til Hvidovre Havn i 2016.