Temamøde for seniorer: Førstehjælp inkl. brug af hjertestarter

Ældreliv Hvidovre afholder onsdag 11. december førstehjælpskursus for seniorer. Det sker i samarbejde med Hovedstadens Beredskab

2. december 2019

Er du over 60 år og bosat i Hvidovre Kommune, så er der atter mulighed for at deltage i et temamøde, hvor du lærer eller kan få genopfrisket dine færdigheder i basal livreddende førstehjælp.

Temamødet varetages af erfarne instruktører fra Hovedstadens Beredskab. Som aktiv deltager får man bl.a. viden om førstehjælpens fire hovedpunkter, basal genoplivning, førstehjælp ved fremmedlegemer i luftvejene og brug af hjertestarter, samt mulighed for at afprøve dette gennem praktiske øvelser.

Når et menneske falder om med hjertestop i hverdagen i Danmark, træder andre til med hjælp i to ud af tre tilfælde. Vi er dermed et af de lande i verden, hvor flest træder til. Gennem de seneste 18 år er det lykkedes at firedoble overlevelsen efter hjertestop uden for hospital i Danmark - det har intet andet land præsteret.

Jo flere, der kan yde livreddende førstehjælp og er i stand til at betjene en hjertestarter, des flere menneskeliv kan reddes.

Antallet af hjertestartere stiger år for år. De findes f.eks. i mange boligforeninger, i offentlige transportmidler, samt mange forskellige steder i det offentlige rum. I Hvidovre kommune er der ophængt mere end 50 døgnåbne hjertestartere i lokalområderne (en oversigt findes på www.hjertestarter.dk)

Temamødet ’Førstehjælp for seniorer’ finder sted:

Onsdag d. 11. december kl. 12:00 – 16:00 i Frihedens Idrætscenter.

Deltagelse kræver tilmelding. Der er plads til 32 deltagere.

Det er gratis at deltage, og der vil være en let forplejning til mødet.

Sådan tilmelder du dig:

                      Via linket www.sundhedhedscentret.nemtilmeld.dk eller

                      på tlf. 3639 3737 til Sundhedscenteret

 

Mødet er åbent for borgere i alderen 60 år og opefter, som er bosiddende i Hvidovre.

Du er velkommen til at tage en pårørende med. Din pårørende skal også tilmeldes.