Cityringen skaber få ændringer på busnettet i Hvidovre

Den nye metrocityring åbnede i sidste uge i København, og med den bliver der samtidig ændret på busruterne i hele hovedstaden. I Hvidovre vil buspassagererne opleve få ændringer i forhold til de nuværende busforbindelser.
14. oktober 2019

Der var store forventninger og fest under de københavnske gader, da Cityringen søndag 29. september åbnede. I alt er der kommet 17 nye metrostationer og tilhørende busstoppesteder og det betyder samtidig, at busserne i hovedstadsområdet bindes tæt sammen med de nye samt de eksisterende metrolinjer og tog i ét sammenhængende Nyt Bynet, som træder i kraft 13. oktober.

I Hvidovre er busserne en del af Nyt Bynet og nogle få af dem får derfor nye ruter, linjenumre og køreplaner. For nogle buspassagerer betyder det et ekstra skift undervejs, men for mange kan det også betyde en hurtigere rejse ud og hjem igen.

Konkret vil Hvidovres borgere opleve ændringer på tre buslinjer i forhold til busdriften igennem kommunen.

Den nye linje 4A giver borgerne i Hvidovre en god forbindelse fra Friheden Station til Ny Ellebjerg Station, Valby Station og Frederiksberg. Linje 4A erstatter linjerne 8A og 132 mellem Friheden Station og Valby Station.

Linje 132 er fortsat ”rygraden” i bustrafikken på Hvidovrevej, og den forbinder Strandbyparken og Friheden Station med Rødovre og Husum. Linjen udvides med op til fire afgange i timen i dagtimerne helt frem til Rødovre Centrum.

Den nye linje 1A giver borgerne i Hvidovre Kommune en ny forbindelse til Cityringen (M3) ved Enghave Plads Station. Linje 1A kører uændret i Hvidovre Kommune.

Mens metroen allerede har kørt til og fra de 17 nye stationer siden søndag 29. september, så vil de nye busruter først træde i kraft fra søndag 13. oktober.

rejseplanen.dk kan man se, hvordan ens foretrukne busruter påvirkes af Nyt Bynet.