Børn på løbecykler i nyt rekordforsøg

Børn og voksne indtager Hvidovre Stadion til løbecykelstafet d. 28. august. Målet er at slå deres egen rekord fra sidste år, der sikrede dem en plads i Børnenes Rekordbog 2019
19. august 2019

Hvidovre Stadion danner 28. august kl. 9-12 rammen om en cykelfest for hundredvis af børn og voksne fra kommunens daginstitutioner.

Dagen indledes med en paradekørsel og fremvisning af løbecykler, som institutionerne har pyntet hjemmefra. Der vil være underholdning i løbet af formiddagen med sang og musik, bevægelseslege med DGI-instruktører på græsplænen, og Københavns Vestegns Politi og Hovedstadens Beredskab kigger forbi med politibiler og ambulancer.

Aktiviteterne kører sideløbende med selve rekordforsøget, som skydes i gang kl. 10 og afvikles som en stafet, hvor børnene inddeles i hold, og hvert barn kører 200 meter ad gangen. Børnene kæmper ikke mod hinanden men skal forsøge at køre så langt som muligt på en time. Alle cykler får monteret måleudstyr, og målet er at slå rekorden fra sidste år, hvor børnene til sammen kørte 516 omgange – eller 206,4 km.

Forældre, familiemedlemmer og andre nysgerrige er meget velkomne til at komme og heppe, huje eller bare kigge på.

- Cykling er sundt og sjovt, og med løbecyklerne kan børn helt ned til 2 år være med. Jo tidligere de kommer i gang med cyklen, jo større er chancen for, at de tager de gode vaner med sig, når de bliver ældre. Og så er det bare dejligt at se, hvordan de går op i det med liv og sjæl. Jeg er rigtig glad for, at vores daginstitutioner bakker op om det – og jeg håber de slår rekorden, siger borgmester Helle Adelborg, der også vil være til stede på dagen og byde børn og voksne velkommen.

Formiddagen afsluttes med frokost, mens institutionernes voksne noterer omgangstallene og forhåbentlig kan præsentere en ny rekord, som vil sikre Hvidovres børn en plads i rekordbogen for 2020. Uanset om det lykkes eller ej, vil der være deltagerdiplomer til alle institutioner.

Alle daginstitutioner fik i 2018 et antal løbecykler sponseret af kommunens cykelfremme-projekt Cykelby Hvidovre - for at understøtte arbejdet med børnenes motoriske udvikling.