Hvidovre er en bi-venlig kommune

Over 1 hektar er nu plantet til med bi- og insektvenlige blomster, der samtidig forskønner bybilledet.
15. august 2019
Hvidovre Kommune har nu sammen med 12 andre kommuner fået certifikat på at være en bivenlig kommune. Det er Danmarks Biavlerforening, der står bag certificeringen, der gives til kommuner, som etablerer mindst 1 hektar med bivenlige planter, og i Hvidovre er det i høj grad kommunens Vej og Park-afdeling og Hvidovre Biavlerforening, der skal have æren for den fine anerkendelse. Initiativet blev oprindeligt taget af de lokale biavlere, mens Vej og Park greb idéen, og igennem de sidste par år er flere af kommunens arealer og rabatter blevet sået til med blomster, som bier og andre insekter elsker. Det er bl.a. områder ved Sundhedscenteret, i Langhøjparken, ved Rebæk Sø og i midterrabatten på Gammel Køge Landevej. 
- Et kendetegn og en værdi i Hvidovre har altid været de mange blomster i bybilledet, og jeg er meget stolt af, at vi nu også kan kalde os ”Bi-venlig kommune”, siger borgmester Helle Adelborg, der samtidig retter en stor tak til Hvidovres lokale biavlerforening. – Vi er glade for biavlernes initiativ og omtanke. Som klimakommune og en forstad, hvor vi lægger vægt på bæredygtighed, er det naturligt også at tænke på bierne og de andre insekter, der har en stor betydning for biodiversiteten.  
Til de bivenlige arealer har Vej og Park brugt en frøblanding med bl.a. flerårig hør, morgenfrue, kornblomst, kornvalmue, forglemmigej, gyldenlak, klinte, okseøje, studenternellike, akeleje, brudeslør, hørblomst, ridderspore, fingerbøl, røllike, hjulkrone og gyldenlak. Også kommunens forårstulipaner, krokus, påske- og pinseliljer er med til at trække bierne til. 

I følge Danmarks Biavlerforening udgør de danske biers bestøvning af afgrøder i landbrug og frugtavl 1 milliard kroner årligt, og i naturen bestøver bierne planter, der er med til at sikre føden til fugle og vildt.