Tre unge sosu’er kåret som velfærdstalenter

Zilan fra Hjemmeplejen og Camilla og Mille fra Plejecenter Krogstenshave hædret
2. maj 2019
Torsdag den 25. april blev tre unge kvindelige social- og sundhedsmedarbejdere fra Hvidovre Kommune hædret af bl.a. innovationsminister Sophie Løhde på Christiansborg, Anledningen var kåringen af 100 unge velfærdstalenter, en kåring som pensionsselskabet Pensam og FOA Ungdom står bag. Talenterne har udmærket sig inden for deres fag og gør en særlig forskel for andre mennesker. De er under 35 år.

 - Det er virkelig flot, at vi har nogle unge, der brænder for at arbejde med vores ældre borgere, og som har en energi og en faglighed, der gør dem til nogle af landets bedste velfærdstalenter, siger direktør for Børn og Velfærd i Hvidovre Kommune, Susan Bjerregaard og fortsætter:
 - Vi kan være stolte af, at kunne tilbyde vores ældre borgere på plejehjem og i hjemmeplejen at blive mødt af de her dygtige unge medarbejdere – og glade for, at de unge talenter vil arbejde hos os.

350 velfærdstalenter fra hele landet var indstillet til prisen som ”Velfærdens Talent 100”. Blandt de 100, der modtog hæderen er hele tre unge velfærdstalenter fra Hvidovre Kommune. De tre kvinder fra Hvidovre, der er velfærdstalenter anno 2019 er 23-årige Zilan Emilie Nielsen Kart, der er social- og sundhedshjælper i Hjemmeplejen, 31-årige Camilla Bøtkjær-Bruun, der er social- og sundhedsassistent i de beskyttede boliger på Plejecenter Krogstenshave og 23-årige Mille Christensen, der er social- og sundhedshjælper også på Krogstenshave:

- Da jeg fik en sms om at jeg var udvalgt som velfærdstalent, troede jeg først, at det var spam. Jeg blev glad, da jeg fik det at vide, siger 23-årige Mille Christensen, der har arbejdet som social- og sundhedshjælper på Plejecenter Krogstenshave i 4 år. Hun er stolt og glad over at være et af de 100 danske velfærdstalenter:
 - Det er fantastisk, at der bliver sat fokus på at give os et skulderklap, fordi man ellers kun hører om os, når der er besparelser, eller det ikke går godt.

Velfærdens talenter blev hyldet på Christiansborg torsdag den 25. april, hvor bl.a. folketingsmedlemmerne Karen Ellemann, Mattias Tesfaye, Astrid Krag og innovationsminister Sophie Løhde var til stede. Med hæderen fulgte et diplom, en kop og et portræt i et magasin om de 100 velfærdstalenter.