Kom tættere på visionen om Holmene

Se udstillingen på Hovedbiblioteket om de ni fremtidige erhvervsøer og hør borgmester Helle Adelborg og kommunens fagpersoner fortælle om projektet.
13. februar 2019

Frem til den 27. februar kan du på Hvidovre Hovedbibliotek se en udstilling med plancher, der viser visionen om Holmene - ni fremtidige erhvervsøer ud for Avedøre Holme. Visionen er skabt af Hvidovre Kommune og har vundet bred opbakning fra bl.a. Dansk Industri, Dansk Metal, private investorer og ikke mindst Regeringen, der deltog i lanceringen af visionen i starten af januar. Holmene har været omtalt i mange medier både i ind- og udland og er nu indarbejdet i Regeringens strategi for hovedstadens udvikling.

- Der har været stor interesse for Holmene, siden vi lancerede visionen på et pressemøde på Avedøreværket den 7. januar, og der er også kommet mange kommentarer fra Hvidovres borgere – både positive og mere skeptiske, fortæller borgmester Helle Adelborg. – Derfor synes vi, at det nu er på tide, at borgerne får mulighed for at stille deres spørgsmål direkte til os, der har arbejdet med visionen om Holmene og at se arkitekternes tegning af visionen på tæt hold.

Derfor bliver der, når udstillingen på Hovedbiblioteket slutter den 27. februar, holdt et møde i Bibliotekscaféen, hvor alle interesserede kan høre borgmesteren, direktør Gert Nelth og projektleder Connie K. Nielsen fra Hvidovre Kommune fortælle om Holmene. Mødet finder sted kl. 19-20.30.

Holmene er blevet kaldt Nordeuropas største, grønneste og mest innovative erhvervsområder og en vækstdriver for hele Danmark. De ni nye øer skal skabes af overskudsjord fra bygge- og anlægsarbejder i hovedstadsområdet og vil give 700.000 kvadratmeter ny bynær natur og 17 kilometer ny kystlinje, op til 12.000 nye arbejdspladser og op mod 30.000 nye jobs. Udover virksomhederne vil området komme til at byde på flere rekreative muligheder, fx løbe- og cykelruter, vandsportsaktiviteter som kajak, svømning og undervandsjagt, badning og fugletårne. Det forventes, at første spadekast til Holmene vil foregå i 2022, og at alle ni øer vil være færdige i 2040.

Der er oprettet en hjemmeside om Holmene, hvor man kan finde information, tegninger mm. Adressen er: www.holmene.com.